De Graafschap wint bij Eagles, ook winst voor NAC Breda

De Graafschap wint bij Eagles, ook winst voor NAC Breda

8 maart 2020 – De topper tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap is zondag in een 1-2 overwinning voor de bezoekers geëindigd. De ploeg van Mike Snoei won verdiend, maar kwam in de slotfase nog goed weg toen Go Ahead via Donny van Ieperen een grote kans om zeep hielp.Go Ahead Eagles - De Graafschap 1-2
In Deventer heeft De Graafschap de vijfde zege op rij geboekt, waardoor het nu op één punt is gekomen van koploper SC Cambuur. Die ploeg speelt maandag uit tegen Jong AZ. Tegen Go Ahead, dat zesde staat en dus afhaakt in de strijd om de bovenste plaatsen, kende De Graafschap een goede start. Al na negen minuten zorgde Ralf Seuntjens voor de 0-2. Toen Branco van den Boomen er kort na rust 0-2 van maakte, leek het duel beslist. Daryl van Mieghem kreeg vervolgens een goede kans om de 0-3 te produceren, maar miste een grote mogelijkheid. Vijf minuten voor tijd bracht Maarten Pouwels de spanning terug, maar dat was niet genoeg voor Go Ahead.

NAC Breda – Roda JC 4-1
Na de enorme deceptie in de KNVB Beker heeft NAC Breda de rug uitstekend gerecht in de Eerste Divisie. In eigen huis had het weinig problemen met laagvlieger Roda JC – bij wie interim-coach Maurice Verberne zijn laatste wedstrijd coachte. Jan-Paul van Hecke opende de score vanaf elf meter en na ruim een half uur verdubbelde Finn Stokkers de score. Hoewel Roland Alberg na een klein uur de spanning nog een beetje terugbracht in het duel (2-1), zorgden Pele van Anholt en Mounir El Allouchi met twee wereldgoals binnen een minuut na elkaar alsnog voor de ruime zege van NAC Breda.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020