Heracles poetst achterstand weg en pakt winst tegen RKC

Heracles poetst achterstand weg en pakt winst tegen RKC

8 maart 2020 – Heracles Almelo heeft zondagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de strijd om Europees voetbal. RKC Waalwijk stond in het Oosten na een half uur spelen op een verrassende 0-2 voorsprong, maar de hekkensluiter keerde uiteindelijk met een 4-2 nederlaag terug naar huis. Aan de hand van uitblinker Mauro Júnior werd de achterstand vakkundig weggepoetst door de sterk acterende thuisploeg.Frank Wormuth besloot zijn elftal op drie plaatsen te wijzigen. De Duitse trainer had in het eigen Arve Asito geen basisplaats voor Lucas Schoofs, Mats Knoester en Mohammed Osman. Tim Breukers, Dario Van den Buijs en Silvester van der Water mochten wel aan de aftrap verschijnen. Fred Grim had na de overwinning op FC Utrecht weinig redenen om zijn elftal te wijzigen. Toch kon hij geen beroep doen op de geschorste Sylla Sow en was er dus een basisplek voor Tijanni Reijnders.

RKC kreeg dit seizoen al regelmatig de complimenten voor het spel, maar kwam steeds niet tot scoren. In Almelo hadden de Waalwijkers vrij weinig in te brengen tegen Heracles. Toch stonden de bezoekers na een half uur spelen op een verrassende 0-2 voorsprong. Clint Leemans benutte een strafschop na hands van Heraclied Van den Buijs en Anas Tahiri schoot vervolgens ook hard raak. Die achterstand was totaal onnodig voor de gastheer, die zelf de nodige kansen om zeep had geholpen.

Topschutter Cyriel Dessers had namelijk vroeg in de wedstrijd gefaald vanaf elf meter, terwijl ook Van den Buijs en Mauro Júnior in de beginfase zeker nog niet scherp waren. Kort na de 0-2 kwam Heracles meteen terug in het duel. Een hoekschop van Mauro werd door Van den Buijs fraai achter de kansloze Etienne Vaessen gekopt. Niet veel later was de voorsprong van RKC als sneeuw voor de zon verdwenen. Op aangeven van Dessers schoof Van der Water de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

Na de thee liet de thuisploeg er geen gras over groeien. RKC'er Gaari leverde de bal knullig in bij Mauro, die op zijn beurt Dessers in stelling wilde brengen. De spits bood met een fraai overstapje de mogelijkheid aan Van der Water en hij schoot feilloos de 3-2 binnen. Delano Burgzorg liet even later na om ook een duit in het zakje te doen. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Mauro, maar voor een leeg doel raakte hij de lat.

Even later kon Burgzorg alsnog zijn eerste treffer voor Heracles vieren. Een razendsnelle counter kwam via Mauro bij de huurling terecht en dit keer faalde hij niet. Nadat hij Melle Meulensteen aan de kant had gezet, bleek Vaessen kansloos op zijn harde schuiver. Met de 4-2 was de wedstrijd eigenlijk wel beslist, al bleef de gastheer uitstekend voetballen. Via Dessers, Burgzorg en invaller Jeremy Cijntje had de score nog hoger uit kunnen vallen, maar zijn scoorden niet meer.

Opstellingen en beoordelingen:*
Heracles Almelo
: Janis Blaswich 6.5; Tim Breukers 6.5, Maximilian Rossman 6, Dario Van den Buijs 6, Jeff Hardeveld 6.5; Orestis Kiomourtzoglou 6.5, Alexander Merkel 6, Mauro Júnior 7.5 (84. Teun Bijleveld -); Silvester van der Water 7 (76. Jeremy Cijntje -), Cyriel Dessers 6.5, Delano Burgzorg 6.5.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5; Juriën Gaari 5, Melle Meulensteen 6, Hannes Delcroix 6.5, Paul Quasten 6; Anas Tahiri 6.5, Richard van de Venne 5 (77. Saïd Bakari -), Tijanni Reijnders 6.5; Stanley Elbers 6, Clint Leemans 6, Emil Hansson 5 (67. Darren Maatsen 5.5).

Man of the Match: Mauro Júnior
*: speler moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020