Vandaag nog Serie A-voetbal, dinsdag overleg over restant

Vandaag nog Serie A-voetbal, dinsdag overleg over restant

8 maart 2020 – De Serie A wordt voorlopig nog niet afgelast vanwege het coronavirus. Hoewel de spelers hebben aangegeven liever niet te willen voetballen en de minister van sport een spoedberaad had zondagmiddag over het doorgaan van de Italiaanse voetbalcompetitie, wordt er vandaag (zondag) en morgen (maandag) nog gewoon afgetrapt. Dinsdag volgt er wel een nieuw overleg om te kijken wat de opties zijn.Dat heeft de Italiaanse bond (FIGC) laten weten. Zondagmiddag was er een spoedoverleg, waarbij de uitkomst had kunnen zijn dat alle duels werden opgeschort vanwege het coronavirus. Daardoor werd de aftrap van Parma – SPAL met ruim een uur uitgesteld, maar omdat de uitkomst vooralsnog is dat de duels doorgang moeten vinden dit weekend, werd er aan die wedstrijd uiteindelijk gewoon begonnen.

Dat gaat ook gelden voor de andere wedstrijden die op de rol staan vóór het overleg van dinsdag. Duels die veelal zijn uitgesteld en/of achter gesloten deuren worden gespeeld vanwege de uitbraak van het coronavirus. In Italië zijn vanwege de uitbraak van het virus al diverse regio's volledig afgesloten.

Lees ookCoronavirus: Parma - SPAL uitgesteld, Serie A mogelijk stilgelegd

De spelersvakbond heeft in naam van voormalig profvoetballer Damiano Tommasi – voorzitter van de spelersvakbond – duidelijk gemaakt dat de voetballers het liefste zouden zien dat er niet meer gespeeld gaat worden voorlopig in de Serie A. Ook Mario Balotelli was helder in zijn mening: de gezondheid van de spelers gaat volgens hem voor het voetbal en de daarbij horende financiële belangen.

Eerder werd er al een vergadering gehouden zoals die voor dinsdag ook op het programma staat. Dan wordt er in een overleg met de clubs bepaald of de Serie A nog kan en moet doorgaan. De vorige keer kwamen er echter niet genoeg clubs opdagen om tot een besluit te komen, dat zal ditmaal wel anders zijn. Mogelijk wordt daar besloten tot een stop van de Serie A, aangezien er te weinig tijd is om alle wedstrijden nog in te halen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020