Heerenveen doet Ajax geen pijn: "Hij moet 'm er wel inschieten"

Heerenveen doet Ajax geen pijn: "Hij moet 'm er wel inschieten"

8 maart 2020 – Johnny Jansen baalt dat het sc Heerenveen zaterdagavond niet lukte Ajax afhandig punten te maken. Zijn ploeg maakte het de Eredivisie-koploper behoorlijk moeilijk, maar was op een aantal cruciale momenten niet scherp genoeg. Zo had Alen Halilovic vlak voor rust de 1-0 op zijn schoen, maar raakte de Kroaat vlak voor het doel de bal compleet verkeerd.Verliezen van Ajax is geen schande voor Heerenveen, maar bij de Friezen overheerst toch het gevoel dat er wat te halen viel. "Ik baal gewoon enorm. Je moet weer een volgende stap gaan maken en als ik naar de eerste helft kijk, denk ik: dat doen we echt goed", aldus Jansen tegen Omrop Fryslân. "In de tweede helft zijn er momenten dat je in moet grijpen, dan laat je goals liggen. Details worden steeds bepalender voor het winnen. En voor dit jonge elftal is dat de volgende stap, die ik wel had willen maken"

Net als Halilovic kreeg ook Ejuke, die af en toe een plaag was voor de Ajax-defensie, kansen om de score te openen. Hij had het vizier echter ook niet helemaal op scherp staan. Aan die andere kant sloeg Ajax via Dusan Tadic tien minuten na rust toe. "Dan krijg je een tegengoal en dan komt de teleurstelling: dit kan niet, dit klopt niet. Dan knapt er even iets en is het weg. Ejuke is een meerwaarde, een parel voor Heerenveen, maar hij moet 'm er wel inschieten", zegt Jansen.

Ajax scoorde na het doelpunt van Tadic nog twee keer binnen een paar minuten tijd. Heerenveen deed via Mitchell van Bergen nog wat terug, maar verder dan 3-1 kwamen de Friezen niet. "Het positieve is dat dat de discipline en samenwerking in de eerste helft echt top was. En we hebben de klik met het publiek. In de eerste helft geniet het publiek van een goed Heerenveen, de tweede helft minder, maar het publiek blijft er achter staan omdat ze een ploeg zien die knokt. Dat hebben we dit jaar toch voor elkaar gekregen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020