Slot: "Overtuigd dat we het tot het einde gaan volhouden"

Slot: "Overtuigd dat we het tot het einde gaan volhouden"

8 maart 2020 – AZ maakte zaterdagavond geen fout tegen ADO Den Haag. Op eigen terrein waren de Alkmaarders met 4-0 te sterk voor de geplaagde Hagenaren. Door de overwinning houdt AZ gelijke tred met Ajax, dat later op de avond ook won. "Ik ben ervan overtuigd dat we het tot het einde gaan volhouden", zegt Arne Slot over de titelstrijd.Hij boekte met AZ een week geleden een cruciale zege bij de grote concurrent uit Amsterdam(0-2). Zaterdag troffen de Alkmaarders met ADO een tegenstander van een heel ander formaat. "Het was een compleet andere wedstrijd, maar niet moeilijker", aldus Slot tegenover de NOS. "Deze wedstrijd was een stuk eerder beslist dan vorige week. ADO zakte massaal in, dus dan krijg je een heel andere wedstrijd. Desondanks was het wel lekker dat we vier keer scoorden."

AZ duwde ADO zaterdag dieper in de problemen. De Hagenaren, die eerder dit seizoen het Cars Jeans beschikbaar stelden voor de Alkmaarders, maakten wederom een zwakke indruk. "Het is verontrustend om te zien hoe ADO ervoor staat. Ik denk, maar misschien moet ik me daar niet te veel mee bemoeien, dat er veel reden tot zorg is. Wij gunnen ze het beste gezien wat ze voor ons betekend hebben."

AZ heeft nu net als Ajax 56 punten. De strijd om de titel belooft een heel spannende te worden. "We hebben kwalitatief goede spelers die bereid zijn heel hard te werken. Dan kun je heel veel bereiken. En we staan er goed voor", lacht de trainer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020