Ten Hag kiest Tadic' kant: "Als jonge speler moet je luisteren"

Ten Hag kiest Tadic' kant: "Als jonge speler moet je luisteren"

8 maart 2020 – Na meerdere teleurstellingen op een rij had Erik ten Hag zaterdagavond eindelijk weer eens reden tot juichen. Ajax won met 1-3 bij sc Heerenveen en nam zo de koppositie in de Eredivisie weer over van AZ. Ten Hag zag in het Abe Lenstra Stadion een 'goede houding' en een 'ongelooflijke wil' bij zijn ploeg. "Het team vocht voor elkaar en dwong het resultaat af", toonde hij zich tevreden.Dat Ajax ook kansen weggaf, baarde de trainer geen zorgen. "Dat is inherent aan onze speelstijl. We spelen op de helft van onze tegenstander. Zij hebben snelle spitsen en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Een aantal keer stonden we niet goed, maar we hebben achterin genoeg snelheid om het op te lossen. En we hebben natuurlijk Onana", aldus de trainer tegenover de NOS.

Ten Hag koos er tegen Heerenveen voor om met Jurriën Timber als centrale verdediger te starten in plaats van Perr Schuurs of Edson Álvarez. De jonge verdediger debuteerde in het eerste elftal en maakte een goede indruk op zijn trainer. "Met Dest hebben we veel snelheid, maar Timber brengt dat ook met zich mee. Net als Tagliafico. Timber kan in grote ruimtes verdedigen, hij is pro-actief en neemt ook naar voren initiatief. Het was een tactische zet", legt hij uit waarom Timber startte.

De aanvoerder van Ten Hag, Dusan Tadic, kreeg het tijdens de wedstrijd (verbaal) aan de stok met Sergiño Dest. De captain van de Amsterdammers gaf de jonge rechtsback daarbij de wind van voren. "Ik heb het gehoord, maar niet gezien. Het gaat altijd om correctie en acceptatie. Zeker als jonge speler, die het overigens fantastisch doet, moet je luisteren", kiest hij de kant van de Serviër.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020