Debutant Timber en captain Tadic trots op winnend Ajax

7 maart 2020, 23:05

Jurriën Timber kende een prima debuut in Ajax 1. De achttienjarige centrale verdediger van de Amsterdammers kreeg al vroeg een gele kaart, maar hield zich verder keurig staande op bezoek bij SC Heerenveen (1-3). Ook Dusan Tadic is content met de zege.

De tiener kreeg kramp, maar vond dat niet zo vreemd. "Het was zwaar, maar dat is logisch. Ik zat al een tijdje op de bank bij 'een' en dan is het natuurlijk even wennen." Hij hoorde zaterdagmiddag pas dat hij zou spelen "Ik merkte het al een beetje, maar vanmiddag hoorde ik het definitief. Het kwam wel als een verrassing. Ik ben van mezelf niet heel nerveus, maar gezonde spanning hoort er bij."

Ondanks een vroege prent van Timber liep Ajax in de tweede helft uit naar een 1-3 overwinning. De eerste competitiezege sinds 16 februari. "Het was een tijdje geleden. De hele tweede helft hebben we gedomineerd, dus dan hebben we verdiend gewonnen."

Trotse Tadic

Ook aanvoerder Dusan Tadic is trots op de lijstaanvoerder uit de hoofdstad. "Deze overwinning was heel belangrijk voor ons en voor iedereen die Ajax 'lekker' vindt", aldus de aanvoerder. "Ik denk dat het een goede wedstrijd was."

"Voetbal is emotie. Het is niet goed als Ajax teveel wedstrijd verliest, dan worden mensen zoals in mijn land (Servië, red) emotioneel." Dat bleek wel in de eerste helft, toen Tadic de confrontatie aan ging met Sergino Dest. "Dit is normaal in het voetbal. Ik was een beetje emotioneel. Soms is het goed in een wedstrijd om dat te tonen. Dest is een goede jongen, ik probeer hem met mijn ervaring te helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen