Thuis ongenaakbaar Emmen stopt opmars VVV

Thuis ongenaakbaar Emmen stopt opmars VVV

7 maart 2020 – FC Emmen heeft de ongeslagen reeks van VVV-Venlo weten te beëindigen.  De Emmenaren waren met 3-0 te sterk voor de bezoekers uit Venlo. Na een moeizame eerste helft wist Emmen in het tweede het bedrijf het verschil te maken dankzij goals van Nicolai Laursen (2x) en Marko Kolar. Door de overwinning in het duel om de twaalfde plaats vergroot FC Emmen het gat met VVV tot vier punten.



Emmen begon beduidend beter dan vorige week, Sergio Peña stuurde Michael De Leeuw twee keer goed weg, maar zijn passes miste net genoeg precisie. Aan de andere kant was het na zes minuten VVV-buitenspeler John Yeboah die twee keer naar de grond ging in de zestien van de tegenstander. Zijn duikelingen werden resoluut weggewuifd door scheidsrechter Siemen Mulder die vervolgend bevestiging kreeg van de VAR. Na de openingsfase volgde een redelijk saaie helft waarin de toeschouwers het vooral moesten doen met kleine kansen over en weer. De grootste was voor aanvoerder De Leeuw, die een teenlengte te kort kwam om een goede voorzet van Glenn Bijl binnen te schuiven.

Deze grote kans was direct een van de laatste wapenfeiten van De Leeuw, de ervaren spits moest na twintig minuten het veld ruimen vanwege een blessure. Een fixe aderlating voor FC Emmen, dat duidelijk op zoek moest naar een alternatief strijdplan. De ploeg van Dick Lukkien kwam dan ook moeilijk door het compacte elftal van VVV heen, terwijl de bezoekers uit Venlo aan de andere zijde ook niet doortastend genoeg waren. Het resulteerde zich in een trage eerste helft met weinig kansen en een ruststand van 0-0.

Na rust een sterk FC Emmen, dat na een aantal minuten via Nicolai Laursen op een 1-0 voorsprong kwam. Ondanks een glijpartij in het strafschopgebied wist de Deense buitenspeler een gaatje te vinden in de Venlose defensie en de bal onder in de hoek te plaatsen. VVV zette hier niet veel tegenover en na een uur spelen was het Emmen dat verdiend de voorsprong mocht verdubbelen via Marko Kolar. Na voorbereidend werk van Sergio Peña en een scrimmage kon de Emmen-spits voor leeg doel binnenwerken.

Met nog een kwartier te spelen was het wederom Laursen die tot scoren kwam en hiermee de wedstrijd definitief besliste. Op aangeven van Lorenzo Burnet schoot Laursen de bal knap door de benen van keeper Thorsten Kirschbaum in het doel. Het was een klap die VVV niet meer te boven kwam. Zodoende leed de ploeg van Hans de Koning dus hun eerste nederlaag van 2020 na een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden. FC Emmen verstevigt met de overwinning hun twaalfde plaats door het gat met VVV te vergroten naar vier punten.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 7 , Lorenzo Burnet 7.5 (84. Veendorp -), Michael Heylen 7, Miguel Araujo 7, Glenn Bijl 7.5, Michael Chacon 7, Sergio Peña 7.5, Hilal Ben Moussa 7, Marko Kolarb 7, Michael de Leeuw 6 (22. Luka Adži? 7)  , Nikolai Laursen 8.

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7, Roel Janssen 7 ( 74. Jerome Sinclair -), Christian Kum 6 (60. Roy Gelmi 6) , Nils Röseler 6.5, Tobias Pachonik 6, Danny Post 6.5, Jonathan Opoku 6, Thomas Bruns 6, Haji Wright 5 (78. Simon Janssen), Oussama Darfalou 5, John Yeboah 6.

Man of the match: Nicolai Laursen

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 oktober 2020

  2. zondag 18 oktober 2020