Zwak spelend Vitesse wint na blessurefestival van Twente

Zwak spelend Vitesse wint na blessurefestival van Twente

7 maart 2020 – Vitesse heeft zaterdagavond met hangen en wurgen de punten in het Gelredome weten te houden. In een draak van een wedstrijd waren kansen voor zowel Vitesse als FC Twente schaars, waardoor een bevlieging van Jay-Roy Grot voldoende was voor een Arnhemse zege (1-0).Van een aantrekkelijk duel was in het eerste bedrijf lange tijd geen sprake. Vitesse mocht gezien de onderlinge verhoudingen op de ranglijst en het thuisvoordeel als favoriet worden gezien, maar maakte die rol bepaald niet waar. De Arnhemmers hadden weliswaar de controle over het duel, maar konden in aanvallend opzicht de fans in het Gelredome nauwelijks vermaken. De enige die het publiek deed opveren was Nouha Dicko, die na een heerlijke voorzet van Bryan Linssen op de paal kopte. Pech voor Vitesse, dat even later aan de overkant van het veld goed weg kwam toen ook Noa Lang het alluminium raakte. Behoudens deze momenten maakten beide ploegen er een wat vervelende eerste helft van, waarbij het niet mee hielp dat de thuisploeg haar beginformatie al rap gedag moest zeggen. Middenvelder Riechedly Bazoer raakte na een duel met Peet Bijen al vroeg geblesseerd en moest zich voor er goed en wel een half uur verstreken was laten vervangen.

Kort na de wissel van Bazoer moest Vitesse-trainer Edward Sturing opnieuw een wisselmogelijkheid opofferen, toen jongeling Patrick Vroegh hard met zijn hoofd tegen dat van Giovanni Troupée aan kwam. Beide spelers lagen minutenlang op het gras, waarna de Arnhemse trainersstaf besloot geen risico te willen nemen met Vroegh. Troupée kon op zijn beurt wel verder.

Doordat Vitesse haar veldoverwicht maar niet wist om te zetten in doelkansen kwam het ook al niet flitsend spelende FC Twente op slag van rust nog bijna op voorsprong. Haris Vuckic kon na een wat rommelige aanval een puntertje afvuren op doelman Pasveer, maar die behoedde zijn ploeg voor een achterstand bij rust.

De tweede helft bracht lange tijd niet de ommekeer waar beide ploegen op hoopten. Vitesse had grote moeite met zichzelf, waardoor Twente voorzichtig begon de geloven in een resultaat in een uitwedstrijd. Lang kreeg de kans de score te openen, maar zijn puntertje na een handige actie ging recht op Pasveer af. Ook Vuckic leek gevaarlijk te worden, maar kreeg niet de kans te schieten. Bijen wilde vervolgens uit de tweede lijn op doel vuren, maar werd door een tackle van Matavz van de bal gezet. De actie van Matavz had veel weg van een overtreding, maar arbiter Mulder vond het niets en ook de VAR greep niet in. Het leer kwam vervolgens terecht bij Jay-Roy Grot, die op eigen helft begon aan een rush en iedereen bij Twente zijn hakken liet zien. Oog in oog met Drommel kon de aanvaller een hoek uitzoeken, wat hij uitstekend deed: 1-0. Tekenend voor de avond van Vitesse was het dat Grot bij die goal geblesseerd raakte en zich direct moest laten vervangen.

Twente had na de treffer van Vitesse nog altijd twintig minuten om een resultaat te bewerkstellingen, maar speelde net als de thuisploeg te weinig klaar. Invaller Keito Nakamura was nog het dichtst bij een treffer, maar gleed de bal via een Arnhems been naast. Zo blijven de Tukkers naar beneden kijken en worden de play-offs om degradatie een reël risico. Vitesse klimt met met de zege voorlopig weer over FC Utrecht heen en staat zesde.

Opstellingen en beoordelingen:*
Vitesse: Remko Pasveer 6; Eli Dasa 5.5, Danilo Doekhi 5, Armando Obispo 5, Joshua Brenet 4.5; Patrick Vroegh 6 (38. Yassin Oukili 4.5) , Sondre Trondstad 5, Riechedly Bazoer 5.5 (32. Jay-Roy Grot 6 / 72. Thomas Buitink -); Nouha Dicko 5, Tim Matavz 5.5, Bryan Linssen 5.5

FC Twente: Joël Drommel 6; Giovanni Troupée 5.5 (86. Paul Verhaegh -), Peet Bijen 5, Julio Pleguezuelo 5, Calvin Verdonk 5; Lindon Selahi 5.5, Oriol Busquets 5 (78. Rafik Zekhnini -), Giorgi Aburjania 5; Queensy Menig 4.5, Haris Vuckic 5, Noa Lang 6 (86. Keito Nakamura -)

Man of the match: Jay-Roy Grot

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020