Scorende De Jong helpt Sevilla aan punt bij Atlético

Scorende De Jong helpt Sevilla aan punt bij Atlético

7 maart 2020 – Mede dankzij een goal van Luuk de Jong heeft Sevilla een punt gepakt bij Atlético Madrid. Na een geweldige eerste helft stond er bij de rust al 2-2 op het bord en daar bleef het ook na negentig minuten bij. De Nederlandse spits tekende voor de openingstreffer in de Spaanse hoofdstad.Luuk de Jong kreeg weer – na enkele bankbeurten – de kans in de spits bij Sevilla, waar ook Nemanja Gudelj vanaf de aftrap begon bij de nummer drie van La Liga. Atlético Madrid stond voorafgaand slechts vijfde en is bezig aan het slechtste seizoen onder leiding van Diego Simeone.

De Jong maakte pas vier goals in de competitie, maar had ik Madrid maar twintig minuten nodig om de eerste hand met goals te vullen. Na een fout van Atlético-verdediger Stefan Savic nam de Nederlander de bal uitstekend aan en verschalkte hij Jan Oblak met een laag schot in de hoek. En die voorsprong was verdiend te noemen.

In het Wanda Metropolitano kreeg Atlético wel al snel de kans om op gelijke hoogte te komen, want tien minuten na De Jongs goal ging de bal op de stip wegens hands van Diego Carlos. Alvaro Morata maakte geen fout en scoorde voor het eerst in zeven duels weer eens. En nadat Joao Felix kort daarna meteen de 2-1 produceerde, was de openingsgoal van De Jong ongedaan gemaakt. Het spektakel voor rust was nog niet voorbij, want ook Sevilla kreeg drie minuten voor tijd een penalty. Lucas Ocampos faalde oog in oog met Oblak niet en trok de stand gelijk: 2-2.

De tweede helft was bij lange na niet zo'n voetbalfeest als de verrichtingen voor rust. Ondanks kansen voor beide ploegen werd er niet meer gescoord.  Door het gelijke spel kan Ajax-beul Getafe later dit weekend de derde plaats van Sevilla overnemen en moet Atlético vrezen voor een nieuwe daling op de rangschikking.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020