Van Leer zit op dood spoor: "Ajax wil nog steeds meedenken"

Van Leer zit op dood spoor: "Ajax wil nog steeds meedenken"

7 maart 2020 – Benjamin van Leer zit bij Ajax al een tijd op een dood spoor. Een vertrek uit Amsterdam is dan ook het meest logisch. "Mijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door. Maar Ajax wil nog steeds meedenken, die afspraak heeft de club gemaakt met Mustapha Nakhli (zaakwaarnemer, red.)", zegt Van Leer."We zijn samen op zoek naar een mooie oplossing. Die komt er vast, een aantal clubs heeft al geïnformeerd. Op dit moment voelt het voor mij alsof ik in een kooi zit opgesloten. Nog even en dan mag ik er uit. Ik kan niet wachten", vertelt de 27-jarige aan Voetbal International. "In Nederland blijven is een optie, maar een buitenlands avontuur spreekt me ook aan. Als het er maar leefbaar is en de club ambities heeft."

Onder Ten Hag heeft Van Leer, die vorig seizoen op huurbasis voor NAC Breda keepte, geen plekje in de selectie van Ajax. "Ik ben dan niet iemand die opgeeft. Ik geef alles, altijd. Nu nog steeds. Al is het voor 99,9 procent zeker dat ik bij Ajax niet meer aan de bak zal komen, toch knok ik voor het geval die kans nog komt. En anders wil ik topfit zijn voor mijn nieuwe club."

Van Leer staat te popelen om weer te spelen. Die conclusie trok de keeper nog maar eens tijdens een wandeling met zijn vriendin Lieke Martens. "Toen we laatst in Barcelona over straat liepen en iemand weer zei: 'Kijk, dat is de vriend van Lieke', besefte ik wel dat het hoog tijd is dat ik weer tussen die palen kom te staan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020