Speelster en staflid Oranje gaan uit voorzorg naar huis

7 maart 2020, 10:54   Bijgewerkt: 7 maart 2020, 12:48

Ook de Oranjevrouwen zijn in de ban van het coronavirus: speelster Aniek Nouwen (foto) en keeperstrainer Erskine Schoenmakers hebben het trainingskamp in Frankrijk verlaten. De KNVB laat weten dat het een preventieve maatregel betreft. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Zowel Nouwen als Schoenmakers wonen in Brabant.

Beiden hebben last van hoesten en (neus)verkoudheid, maar is er geen sprake van koorts. De KNVB wil geen risico nemen en volgt het advies van het RIVM. Het besluit is genomen na nauw overleg met de technische staf en de speelsters. Bondscoach Sarina Wiegman overweegt nog een vervangster voor Nouwen op te roepen. De taken van Schoenmakers worden vooralsnog intern opgelost.

Lees ook: Eredivisie adviseert clubs geen handen te schudden

De Oranjevrouwen verblijven in Frankrijk vanwege het Tournoi de France. Vandaag (zaterdag) speelt de vice-wereldkampioen tegen Canada haar tweede duel. Afgelopen woensdag eindigde het treffen met Brazilië in een doelpuntloos gelijkspel. Nouwen, speelster van PSV, had in die wedstrijd een basisplaats. Aanstaande dinsdag speelt Nederland nog tegen het gastland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen