NAC Breda-schlemiel Olij: "Ik dacht dat er een bom ontplofte"

NAC Breda-schlemiel Olij: "Ik dacht dat er een bom ontplofte"

7 maart 2020 – De oorwassing van NAC Breda in De Kuip dreunt nog na bij Nick Olij. De doelman maakte zelf bij de 3-0 van Robert Bozenik een enorme blunder. "Ik kan eromheen lullen dat ik die bal niet moet krijgen, maar ik moet 'm gewoon wegschieten", aldus de 24-jarige sluitpost."Ik kijk naar mezelf en ga niet met het vingertje wijzen. Heb ik nooit gedaan. JP (Jan Paul van Hecke, red.) speelt mij in en ik wil de bal meenemen naar het centrum, wat ik altijd doe. Robert Bozeník komt invliegen en blokt de bal, doelpunt; 3-0", doet Olij zijn verhaal in BN/DeStem. "Mijn seizoen laat ik niet verpesten door een mindere wedstrijd. Tegen Nijkerk en PSV pak ik een paar goede ballen en houd ik het team op de been, AZ uit idem dito. Held of schlemiel; dat is het leven van een keeper."

Spelen in De Kuip maakte ook indruk op Olij. "Een volle Kuip zorgt altijd voor druk. Op een gegeven moment hoorde ik achter me drie knallers… Ik dacht dat er een bom ontplofte. Eerste kwartier is Feyenoord onder de indruk van ons en spelen ze onnodig veel ballen uit. Toen kwam vrij snel de 1-0 uit een standaardsituatie, daarna de penalty en is het 2-0. Hun supporters worden gek en in negen minuten zijn we het kwijt. Vervolgens een klote bal van mij en is het klaar, afgelopen."

Desondanks vindt Olij dat NAC trots moet zijn op het bekertoernooi. "We schakelen twee top- en in totaal drie Eredivisie-clubs uit. Niet met geluk, maar terecht. AZ is voor mij het hoogtepunt, twee weken na onze bekerwedstrijd verslaan zij Ajax met 0-2. Klote dat we in de halve finale zo terug in de bus naar Breda worden gestuurd."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020