Doan: "Het verloopt nog niet zoals ik me had voorgesteld"

7 maart 2020, 08:32

Ritsu Doan had tot nu toe meer verwacht van zijn transfer naar PSV. Het ontslag van Mark van Bommel pakte bovendien nadelig voor hem uit. "Ik dacht dat de trainerswissel misschien een nog positievere uitkomst voor me kon hebben, omdat hij (Ernest Faber, red.) me al kende, maar het verloopt nog niet zoals ik me had voorgesteld", aldus de Japanner, die zondag met PSV op bezoek gaat bij zijn oude club FC Groningen.

Faber zette Doan pas twee keer in de basis, onder Van Bommel gebeurde dat nog dertien keer. Ondanks dat, toont de oud-smaakmaker van Groningen begrip voor zijn situatie. "Ik begrijp dat ik nog niet op zo'n niveau zit", zegt Doan in De Telegraaf. "Je kunt gefrustreerd zijn over de situatie en de redenen waarom dit gebeurt. Iemand de schuld hiervoor in de schoenen schuiven, is super easy. Maar ik begrijp het waarom. En dat ligt ook aan mezelf en wat ik tot nu toe heb laten zien. Waar ik toe in staat ben, moet ik op het veld laten zien. Ik heb alleen de kans ervoor nodig."

Faber: "Stap naar PSV is groot en daar krijgt Doan de tijd voor"

De Aziaat moet het de laatste wedstrijden doen met mini-invalbeurten. "Je kunt denken: één minuut, dan wil je niet eens spelen, want wat kan er nog gebeuren? Maar ik hou me vast aan het omdraaien van de situatie. Wat de staf of spelers tegen me zeggen, daar luister ik naar. Wat over me wordt gezegd, is voor mij verspilde energie. Als ik alles wat tegen me wordt gezegd en mijn emoties op een rijtje zet, kom ik altijd uit op hetzelfde punt. Dat het antwoord alleen bij mezelf ligt. En ik weet hoe ik deze situatie moet omdraaien en het verhaal bij PSV mooier kan maken dan het tot nu toe is geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen