Stegeman: "Een punt in dying seconds is goed voor moraal"

Stegeman: "Een punt in dying seconds is goed voor moraal"

6 maart 2020 – Het leek vrijdag een treurige avond te worden voor PEC Zwolle, aangezien het niet goed speelde en op een 1-0 achterstand kwam bij Fortuna Sittard. Een late rake strafschop van Lennart Thy betekende echter toch 1-1 waardoor John Stegeman een goed gevoel heeft overgehouden aan de wedstrijd.

"Een punt pakken in de dying seconds is goed voor het moraal", concludeerde Stegeman na de wedstrijd tegen FOX Sports. Toch was het gezien de kansen niet onverdiend, want PEC kreeg wel degelijk kansen. "We maakten het niet af, dat was frustrerend. Na rust hadden we moeite om onder de druk van Fortuna uit te voetballen. We waren niet goed genoeg meer aan de bal, het tempo was te laag en de veldbezetting was niet goed. Dan blijf je onder druk staan."

PEC Zwolle heeft evenveel punten als Fortuna en dat is nu vanavond dus niet veranderd. "We hebben in ieder geval niet verloren van een directe concurrent, dat is belangrijk. We blijven door dit gelijkspel boven de streep staan. De komende twee wedstrijden spelen we thuis, dat is een fijn vooruitzicht", doelt hij bij FOX Sports op de duels met Heracles Almelo en VVV-Venlo.

gerelateerd