Eerste Divisie: FC Volendam ruim langs Jong Ajax in topper

6 maart 2020, 22:08   Bijgewerkt: 7 maart 2020, 08:21

FC Volendam heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk versloeg Jong Ajax in Volendam met 4-0. Daardoor nestelen de oranjehemden zich weer in de top drie. Helmond Sport leek voor het eerst sinds zeventien duels weer eens te gaan winnen, maar zag de zeker lijkende driepunter in de slotfase tegen FC Dordrecht door de vingers glippen: 1-1.

FC Volendam – Jong Ajax 4-0

De topper van de vrijdagavond werd afgewerkt in Volendam, waar de nummer drie en vier van de ranglijst tegenover elkaar stonden. Waar Jong Ajax vooraf nog de derde positie bekleedde en Volendam de vierde, waren die rollen na afloop van het duel omgedraaid. De ploeg van trainer Wim Jonk won namelijk met ruime cijfers van de Ajax-talenten. Na ruim een half uur was het Francesco Antonucci die de thuisploeg op voorsprong zette. Volendam had daarna de smaak te pakken, want vier minuten later bekroonde Ibrahim El Kadri een goede actie aan de linkerkant met een bekeken schot in de verre hoek: 2-0.

Ruim vijf minuten na rust maakte Antonucci aan alle twijfel een einde. De middenvelder gaf Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski het nakijken en zette de thuisploeg, waarbij de laatste weken toch wat zand in de voorheen zo goed lopende motor leek te zijn gekomen, comfortabel op 3-0. De gasten kregen in het vervolg nog wel een kans via Sontje Hansen, maar ook hij wist het net niet te vinden. In de slotfase zette Jelle Duin de kers op de taart: 4-0.

FC Eindhoven – TOP Oss 2-2

Een unicum voor FC Eindhoven: voor het eerst in jaren waren alle kaarten voor een thuiswedstrijd weer eens verkocht. De club dankte daarvoor een van de sponsoren, die alle niet verkochte kaarten overkocht en verdeelde onder amateurclubs in de buurt van Eindhoven. Tot een uitverkocht huis leidde dat niet, aangezien enkele supporters toch niet op waren komen dagen. Gezellig druk was het op z'n minst. De gebroeders Rommens (Olivier en Philippe, ook in die volgorde) leken de thuisploeg voor rust de das om te doen. Het tweede doelpunt, van Philippe Rommens, viel daarbij uit een penalty. Vlak voor tijd bracht Samy Bourard de spanning terug, waarna Mawouna Amevor in de laatste minuut alsnog voor de 2-2 zorgde.

Helmond Sport – FC Dordrecht 1-1

Helmond Sport liet de eerste zege in zeventien competitieduels door de vingers glippen. De gasten wonnen in oktober voor het laatst in de Eerste Divisie van, juist, FC Dordrecht. Voor rust waren er kansen aan beide zijdes, na rust zette Tibeau Swinnen de thuisploeg uit een penalty op voorsprong. Dordrecht moest de hele tweede helft met tien man spelen, aangezien Jordy Wehrmann al snel na de theepauze rood kreeg. Vlak voor tijd zorgde Daniel Breedijk alsnog voor de gelijkmaker.