AZ wint van topclubs: "We zijn door barrière gegaan"

AZ wint van topclubs: "We zijn door barrière gegaan"

6 maart 2020 – In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen heeft AZ het dit jaar helemaal niet lastig met wedstrijden tegen de traditionele topclubs. Ajax, Feyenoord en PSV werden allemaal al overtuigend verslagen door de Alkmaarders. Teun Koopmeiners ziet dat zijn ploeg nu veel beter speelt in grote duels.Hoe het kan dat het ineens anders is gegaan, weet de captain niet. "Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik denk dat we dit jaar door een barrière zijn gegaan door Ajax, Feyenoord en PSV te verslaan en vooral de manier waarop. Het zijn de wedstrijden waarvoor je het doet als voetballer. Zeker zo'n duel zoals afgelopen zondag. Dan is het de nummer één tegen de nummer twee, met alle aandacht er omheen en de lading die erop zit. Als je ziet met hoeveel zelfvertrouwen en bravoure we speelden, dan hoeven we voor niemand bang te zijn", vertelt hij op de clubwebsite.

AZ won dit seizoen grote duels, maar verloor ook van Sparta en NAC Breda. Dat mag het team zaterdag niet overkomen tegen ADO Den Haag.?"Natuurlijk hebben we tegen elkaar gezegd dat we anders met de eerste plaats moeten omgaan dan hiervoor. Dat we het niet weggeven. We hebben ook gesproken over wat er wel gedaan moet worden, te beginnen met de wedstrijd tegen ADO. We moeten datgene doen wat we altijd doen: goed voetballen."

ADO haalde in de winterstop acht nieuwe spelers en is wat dat betreft nog wat onbekender.?"Die analyseren we iets intensiever, omdat we ze niet kennen. Toch voetbalt ADO met dezelfde visie. De patronen zijn niet echt anders. Maar wij spelen thuis, dus het is vooral zaak om naar ons eigen spel te kijken. Dat moeten we weer zo goed mogelijk naar voren brengen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020