Roda JC maakt seizoen af met Trost als hoofdtrainer

Roda JC maakt seizoen af met Trost als hoofdtrainer

6 maart 2020 – Niet Maurice Verberne maar René Trost maakt het seizoen af als hoofdcoach van Roda JC. De Limburgse club meldt vrijdag dat Trost is aangesteld als trainer tot het einde van het seizoen. Verberne zat tijdens de afgelopen vijf duels op de bank als coach, maar mag door KNVB-regels het seizoen niet afmaken.Trost beschikt wel over de juiste papieren mag de klus gaan klaren in Kerkrade. Verberne nam de honneurs waar na het ontslag van Jean-Paul de Jong. Als speler stond Trost jarenlang onder contract bij Roda en eerder was hij ook al assistent- en hoofdtrainer bij de Limburgers. De 55-jarige hoofdtrainer zit na zijn vertrek bij Lierse Kempenzonen in 2018 zonder club. Hij was sindsdien niet meer werkzaam als trainer en was actief in de zorg.

Jeffrey van As, technisch directeur Roda JC, is blij met de aanstelling. "René is met zijn Roda-achtergrond de ideale kandidaat. Hij is hoofdtrainer, assistent, scout en hoofd jeugdopleidingen geweest bij de club. René kent de mentaliteit van de club en heeft een brok aan ervaring. Het feit dat hij de club nu wil helpen geeft aan dat hij positief naar de ontwikkelingen kijkt die nu plaatsvinden binnen Roda JC."

Zondag zal Trost tegen NAC Breda overigens nog niet op de bank zitten. De Limburgers staan zeventiende en zijn bezig aan een dramatisch seizoen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020

  3. donderdag 26 maart 2020