Ten Hag: geen zorgen over coronavirus en spelers moeten leveren

Ten Hag: geen zorgen over coronavirus en spelers moeten leveren

6 maart 2020 – Erik ten Hag maakt zich geen zorgen (meer) over de 'uitbraak' van het coronavirus bij Ajax. Een deel van de technische staf (assistent-trainer Christian Poulsen, inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een fysiotherapeut) zit uit voorzorg verplicht thuis. "Ze zijn preventief thuis, maar hebben de besmetting niet en kunnen die dus ook niet hebben overgedragen."Dat zei hij tijdens de persconferentie over de mogelijke besmetting van het trio, die in de lucht kwam omdat ze in contact kwamen met Thomas Kahlenberg, die wél het virus opliep in Amsterdam. "Het was geen prettige mededeling, nee", bevestigde Ten Hag over het incident. "Maar toen ik een toparts had gesproken, was ik er gerust over. En de spelers ook. Winston Bogarde zal hen vervangen op de bank tegen sc Heerenveen."

Lees ookCoronavirus treft trainersstaf Ajax: trio moet verplicht thuisblijven 

Crisis
In Friesland moet Ten Hag een absolute crisis afwenden, na de vele tikken die Ajax de afgelopen weken kreeg. "Er zijn kopzorgen, in goede en slechte tijden", aldus Ten Hag, die het nog altijd moet doen zonder Noussair Mazraoui, Ryan Babel en alle langdurig afwezigen. Ondanks de mindere prestaties, hoeft men in het uitverkochte Abe Lenstra Stadion geen andere manier van voetballen te verwachten.

"We gaan geen dingen op de kop zetten. Dit elftal heeft structuur nodig, en vanuit daar moeten we de dingen wel beter doen. De afspraken in de restverdediging bijvoorbeeld", aldus Ten Hag, die het eens is met de kritiek op Ajax. "We geven heel makkelijk goals weg en creëren te weinig kansen. Dan is elke ploeg kwetsbaar."

Toch wil Ten Hag niet te veel sleutelen aan zijn formatie en gelooft dat als zijn belangrijke spelers het vertrouwen behouden, ze weer op kunnen staan. "De spelers moeten leveren en dat moment is gekomen. We hebben veel spelers gehad die zijn weggevallen, maar tot december hadden we een geweldig half jaar. Sinsdien zijn er veel spelers uitgevallen en accodeert het elftal nog niet zoals we zouden willen. Het niveau is erg gedaald en zit soms ver onder de grens."

En dus moet het tegen sc Heerenveen beter. "Niet beide backs moeten tegelijk weg zijn, maar dat was al een afspraak. Het is aan mij om de ploeg handvaten te geven. Ook bijvoorbeeld Daley Blind: hij heeft zijn niveau nog niet van voor de winter. Dat weet hij zelf ook", zei de oefenmeester over de verdediger annex middenvelder, die de laatste weken regelmatig de mist in ging.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020

  3. donderdag 26 maart 2020