Klaiber vol ongeloof over gele kaart: "Best zielig dat-ie dat deed"

Klaiber vol ongeloof over gele kaart: "Best zielig dat-ie dat deed"

6 maart 2020 – Sean Klaiber vindt zijn gele kaart tegen Ajax onbegrijpelijk. Daardoor mist de verdediger van FC Utrecht volgende maand de bekerfinale tegen Feyenoord. Björn Kuipers gaf hem in de slotfase geel voor een overtreding op Nicolas Tagliafico. "Ik kon het gewoon niet geloven. Sowieso dat hij die kaart trok. Ik vond het best zielig dat-ie dat deed", zegt Klaiber.

"Ik heb echt zwaardere overtredingen gezien in die wedstrijd waarvoor jongens geen gele kaart kregen. En ik kreeg het voor zoiets onbenulligs, zoiets doms. Ik begrijp dat niet echt", laat de rechtsback weten aan het Algemeen Dagblad. "Mensen zullen zeggen dat het dom is, dat moeten ze zelf lekker weten. Het is hoe ik ben. Ik wil voor elke meter vechten. En deze situatie, tsja, ik zag die jongen niet eens die ik onderuithaalde. Ik raakte hem amper, hij viel over mijn voet. Er was echt niet veel aan de hand, al zullen mensen wel zeggen van niet."

Lees ook: "Het was niet slim wat Klaiber deed, laat die bal dan lekker gaan"

De kaart kwam voor Klaiber uit de lucht vallen. "Ik was echt verbaasd en dat zie je ook aan mijn reactie. Toen ik zag dat-ie een kaart trok, wist ik gelijk dat het klaar was", aldus de Utrecht-speler, die in 2016 de bekerfinale ook al moest missen. Toen gooide een blessure roet in het eten. "Al was ik toen al langer geblesseerd. Dan beleef je het anders. Ik wist al dat ik de finale ging missen."

gerelateerd