Eredivisie adviseert clubs geen handen te schudden

Eredivisie adviseert clubs geen handen te schudden

6 maart 2020 – De Eredivisie adviseert clubs om vanwege het coronavirus voorlopig geen handen te schudden. Dit gebeurde donderdag tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en NAC Breda ook al niet. Kinderen die met spelers het veld opliepen hielden hun handen op de rug.´Met onmiddellijke ingang willen we de volgende afspraken maken, welke gelden voor alle clubs in de Eredivisie tot nader order: spelers geen handen te laten schudden of hand-in-hand te laten lopen voorafgaand en na afloop van de wedstrijd (arbitrage, line-up kinderen, tegenstanders, pers etc.). Spelers na afloop van de wedstrijd buiten de commerciële ruimtes te houden´, staat volgens het Algemeen Dagblad in een memo die de Eredivisie CV heeft rondgestuurd.

Lees meer: ook in Premier League worden geen handen geschud

Spelers zijn na afloop gewoon beschikbaar voor de pers in de mixed zone. Echter zullen zij zich dus niet begeven in ruimtes buiten de kleedkamer en de mixed zone. Eredivisie-directeur Mattijs Manders tegen het AD: "We hebben het protocol zoveel mogelijk aangescherpt als het gaat om licht contact. Het gaat ons erom dat spelers maximaal beschermd worden tegen besmettingsgevaar."

Wedstrijden zonder publiek, zoals bijvoorbeeld in Italië, is voorlopig niet aan de orde. "Het is ook regionaal gebonden", geeft Manders aan. "Als je in Groningen een besmettingshaard zou hebben, kun je bijvoorbeeld wel Feyenoord – Sparta door laten gaan, maar FC Groningen – Emmen niet. Maar maatregelen als in Italië zijn hier nog niet aan de orde. We gaan als ECV niet zeggen dat je zonder publiek moet gaan spelen. Daar gaan wij niet over."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020