Heracles en Twente veranderen jeugd, zorgen bij amateurs

Heracles en Twente veranderen jeugd, zorgen bij amateurs

6 maart 2020 – FC Twente en Heracles Almelo gaan vanaf volgend seizoen de kosten van de jeugdopleiding in principe weer delen. Beide clubs hebben al langer een gezamelijke jeugdopleiding, maar het grootste deel daarvan wordt betaald door de Tukkers. Vanaf volgend seizoen gebeurt dat vermoedelijk weer op gelijkwaardige basis. Mede daarom hebben amateurclubs in de regio hun zorgen uitgesproken over de opleiding.



Dat vertelt Tim Gilissen tegenover Voetbal International over de plannen van Heracles Almelo in het opleiden. "Wij zien het als een serieuze aangelegenheid om weer grip te krijgen op het zelf opleiden van spelers, het liefst regionaal", vertelt de technisch manager. En dat zal beter moeten worden. "De instroom van jonge spelers wordt minder. Dat komt omdat talenten van Ajax en PSV in de Eerste Divisie terecht kunnen en er een serieuze competitie Onder-21 wordt opgezet. Met andere woorden; er komen minder talenten op de markt. Door middel van een gezamenlijke opleiding hebben wij meer grip op het opleiden van spelers én leveren we een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jeugdvoetbal."

Brandbrief
Vanaf volgend seizoen gaat Heracles Almelo dus weer een serieuzere rol spelen in de gezamelijke jeugdopleiding, toch was dat voor de amateurclubs uit de regio geen reden om hun brandbrief niet te versturen naar de twee BVO-clubs. Integendeel zelfs. Zeven amateurclubs vragen zich af of beide clubs wel voldoende prioriteit geven aan het opleiden van het Twentse talent. De zorgen worden volgens hen gedeeld door de grote amateurclubs uit de regio, schrijft TC/Tubantia.

De ochtendkrant schrijft dat binnen de opleiding aan Twente's kant niet iedereen op dezelfde lijn zit over de nieuwe samenwerking met Heracles Almelo. De zeven amateurclubs die de brief hebben geschreven, maken zich zorgen over de invulling van de nieuwe samenwerking, omdat er naar verluidt minder geld voor opleiden beschikbaar komt. Dat zou volgens hen een slechte zaak zijn, omdat er al veel bezuinigd is de laatste jaren. FC Twente zou over een periode van tien jaar tien miljoen euro willen bezuinigen in de nieuwe samenwerking. De plannen krijgen ongetwijfeld nog een staart(je). 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020