Lukkien: "Kritiek op spel van VVV in mijn ogen onterecht"

Lukkien: "Kritiek op spel van VVV in mijn ogen onterecht"

6 maart 2020 – Dick Lukkien heeft de kansloze nederlaag van FC Emmen tegen Sparta (5-1) 'redelijk makkelijk' kunnen afsluiten. De blik is inmiddels al een paar dagen op de thuiswedstrijd van zaterdag tegen VVV-Venlo. "Wij gaan vol voor de overwinning", geeft de oefenmeester de intenties alvast prijs."Vanaf woensdag is de blik weer vooruit. Natuurlijk balen we met z'n allen van het resultaat en het feit dat we te makkelijk doelpunten te kregen", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe. "We moeten omgaan met teleurstellingen. Het liefst maak je geen fouten in het voetbal, maar het kan wel. Ik vind dat we daar tegen Sparta in de eerste helft te veel last van hebben gehad."

Het fiasco op Het Kasteel heeft Lukkien voor zichzelf eenvoudig kunnen afsluiten. "Natuurlijk baal ik van de blunders waardoor we de doelpunten tegen kregen. Maar als je zoveel fouten maakt, kun je ook niet winnen. Ik heb het redelijk snel kunnen afsluiten, wat betekent dat we een kansloze wedstrijd speelden."

VVV-Venlo
Emmen kan zich tegen VVV-Venlo voor eigen publiek herstellen. Lukkien weet wat hij kan verwachten van de Venlonaren. "Er is de laatste tijd nog wel eens wat kritiek geuit op het spel van VVV, maar dat is in mijn ogen onterecht. Ze spelen gewoon heel reëel en zijn niet te beroerd om heel ver op eigen helft te verdedigen. Maar dat het functioneel is, blijkt wel uit de resultaten, want ze zijn nog ongeslagen na de winterstop. Toch zijn ze ook in staat om naar voren te spelen als je ze tijd en ruimte geeft."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 31 oktober 2020

  2. vrijdag 30 oktober 2020

  3. donderdag 29 oktober 2020