Haps ziet zichzelf meer als wingback in plaats van een linksbuiten

6 maart 2020, 11:09

Ridgeciano Haps ziet zichzelf voorlopig nog niet als linksbuiten. De verdediger speelt bij Feyenoord weliswaar op die positie, na de blessure van Luis Sinisterra en transfer van Sam Larsson, maar voelt zich nog altijd linksback. "Dat is ook mijn favoriete positie. Het team heeft me nu als linksbuiten nodig en daar doe ik ook mijn uiterste best."

Dat vertelde hij donderdagavond na de met 7-1 gewonnen halve finale in de KNVB Beker tegen NAC Breda tegenover FOX Sports. "Vroeger heb ik ook wel linksbuiten gespeeld, ja. Of ik daarin niet goed genoeg was? Er lagen toen meer kansen om als linksback door te breken", glimlachte Haps, die als verdediger werd opgesteld en daar doorbrak bij AZ.

In Rotterdam-Zuid is hij sinds afgelopen weekend tegen PSV weer teruggekeerd in de voorhoede. "Maar ik zie mezelf meer als wingback. Ik doe veel verdedigend werk, ik denk dat Tyrell (Malacia, red.) blij met me is", aldus Haps, die met een wonderbaarlijke stift ook nog als doelpuntenmaker op papier kwam. "Dit is heel normaal", zei hij met een knipoog. "Ik weet wat je daar moet doen, dat is niet nieuw voor mij. Ik zag de keeper komen en dacht: ik chip hem eroverheen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen