Strootmans Marseille moet vrezen voor UEFA-straf

Strootmans Marseille moet vrezen voor UEFA-straf

6 maart 2020 – Olympique Marseille moet vrezen voor een straf van de UEFA. Volgens de Europese bond is de Franse club van Kevin Strootman afspraken over de financiën niet nagekomen. UEFA's CFCB (Club Financial Control Body) heeft de zaak doorgespeeld naar haar juridische afdeling.De UEFA meldt dat Marseille niet heeft voldaan aan gemaakte afspraken. Het gaat hier om  Financial Fair Play, regels die voorschrijven dat clubs niet meer mogen uitgeven dan dat er binnenkomt. Straffen hiervoor kunnen variëren van een simpele berisping tot uitsluiting van Europees voetbal. Dat eerste hangt bijvoorbeeld Manchester City boven het hoofd.

Volgens het Franse persbureau AFP moet Marseille er rekening mee houden dat het een deel van Champions League-inkomsten moet afstaan. L'OM stevent als nummer twee van de Ligue 1 hard af op deelname aan het miljardenbal.

'De club werkt volledig transparant samen met de UEFA en hoopt eerlijk behandeld te worden ten opzichte van andere Franse en Europese clubs', schrijft Marseille in een statement. 'Deze beslissing verandert op geen enkele manier de wil van de club om te blijven bouwen aan een sportief ambitieus en economisch duurzaam project.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020