Transferweekje: Kökcü is hot, MSN en De Boer zoekt nieuwe spits

7 maart 2020, 12:00

In bijna alle landen zijn de transferwindows dan toch definitief gesloten, toch kwamen er afgelopen week nog wat transfers rond én doen er alweer volop geruchten de ronde. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Kökcü

Orkun Kökcü is hot. De negentienjarige Haarlemmer staat symbool voor de wederopstanding van Feyenoord en dat is andere clubs niet ontgaan. Niet voor het eerst valt Kökcü's naam bij Arsenal. Volgens The Daily Mail willen The Gunners de onderhandelingen met Feyenoord snel starten. Voor technisch directeur Edu heeft de komst van Kökcü de prioriteit. Arsenal zou circa 26,5 miljoen euro over hebben voor de Nederlandse Turk. Dat maakt hem in één keer de duurste Feyenoorder ooit. Die status draagt Dirk Kuyt (in 2006 voor achttien miljoen naar Liverpool) nu nog met zich mee. Arsenal is echter niet de enige kaper op de kust. Volgens [a,https://www.skysports.com/football/news/12691/11950470/arsenal-and-everton-keen-on-feyenoords-orkun-kokcu,_blank,Sky Sports] heeft ook Everton belangstelling. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International voegde er bij Veronica Inside aan toe dat Sevilla ook al op de stoep stond, maar dat Kökcü ook graag in De Kuip wil blijven. Ondertussen is Feyenoord er veel aan gelegen om het lopende contract van Kökcü tot medio 2023 te verlengen. [a,https://www.telegraaf.nl/sport/18380055/feyenoord-directeur-arnesen-op-zoek-naar-nieuwe-kokcu,_blank,De Telegraaf] weet dat Frank Arnesen er vaart achter zet, om vroeg of laat de hoofdprijs te vangen voor de Varkenoord-parel.

{image[335449][right-half][]}Frank de Boer op spitsenjacht

De blessure van Jozef Martínez heeft Frank de Boer in verlegenheid gebracht: de MVP van Atlanta United ligt vermoedelijk de rest van dit seizoen uit de roulatie en dus moet de Nederlandse coach de transfermarkt op. Op de website van MLS werd zelfs Klaas-Jan Huntelaar opgenomen in het lijstje, maar die optie lijkt vooralsnog verre van realistisch. Volgens Marca is Carlos Bacca (overbodig bij Villarreal) wel een serieuzere optie, terwijl in Amerika ook de naam rondgaat Olivier Giroud. De Fransman leek overbodig bij Chelsea, maar startte de laatste wedstrijden in de basis. Zeker lijkt dat Atlanta, met ambities in de CONCACAF Champions League, spoedig een nieuwe aanvaller wil aantrekken. De erfenis van Martínez is hoe dan ook niet gering. 

MSN in ere hersteld?

Lionel Messi sprak zich nog niet zo lang geleden in niet te misverstane woorden uit voor een terugkeer van Neymar. Hoewel de Argentijn erkende dat hij niet op fraaie wijze vertrokken was uit Camp Nou, dacht hij dat het publiek de Braziliaan wel zou vergeven. En Messi's wil is wet: volgens het Spaanse Sport gaan de Catalanen er alles aan doen om  de aanvaller terug te halen. [a,https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20200304/473963479549/fc-barcelona-barca-neymar-mas-cerca.html,_blank,El Mundo Deportivo] schreef dat Barça 180 miljoen euro heeft voor de voorhoedespeler, voor wie het 222 euro ontving in 2017. Als Luis Suárez ook weer fit wordt, dan is MSN volgend seizoen wellicht in ere hersteld. 

{image[336964][right-half][]}Wat gaat er gebeuren met Lozano?

Napoli betaalde afgelopen zomer veertig miljoen euro voor de diensten van Hirving Lozano, maar vooralsnog bleek diens komst een kat in de zak. Onder Gennaro Gattuso mag de buitenspeler zelfs al blij zijn als hij überhaupt bij de wedstrijdselectie zat, wat bijvoorbeeld tegen FC Barcelona in de Champions League niet het geval was. De Italiaanse roddelmedia weten het dan ook zeker: de Mexicaan wil vertrekken uit Napels. Volgens Corriere dello Sport is Atlético Madrid een serieuze optie, terwijl volgens de site Calciomercato Wolverhampton Wanderers en West Ham United ook opties zijn. Of zou er een weerzien met Carlo Ancelotti en Marcel Brands inzetten bij Everton?!

Meunier op weg naar Dortmund

Thomas Meunier wilde zijn aflopende contract graag verlengen bij Paris Saint-Germain, maar na het uitblijven van een aanbieding kijkt de Belg verder. Volgens RMC Sport en La Dernière Heure is de 28-jarige rechtsback in vergevorderde onderhandelingen met Borussia Dortmund. De Duitsers zien in de veertigvoudig international de opvolger van Achraf Hakimi, de huurling die na twee seizoenen terugkeert naar Real Madrid. Dortmund is bereid om alle eisen te voldoen en daarmee een absoluut koopje binnen te hengelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen