Zwitserland
0 – 0
Turkije
Italië
0 – 0
Wales

"Het was niet slim wat Klaiber deed, laat die bal dan lekker gaan"

"Het was niet slim wat Klaiber deed, laat die bal dan lekker gaan"

6 maart 2020 – Oud-scheidsrechter Ben Haverkort steunt Björn Kuipers in zijn gele kaart voor Sean Klaiber, die daardoor de bekerfinale van FC Utrecht mist. "Je kunt als scheidsrechter geen spelers matsen", aldus de huidige directeur van FC Emmen, die zelf in 2002 Dirk Kuyt de bekerfinale ontnam.

In de slotfase van FC Utrecht - Ajax (2-0) ging Klaiber woensdag op de bon voor een overtreding op Nicolas Tagliafico en mist hij de eindstrijd tegen Feyenoord. Voor de verdediger van Utrecht extra frustrerend, omdat hij door een blessure de finale van 2016 ook al moest missen. "Het was niet slim wat Klaiber deed. Hij was op de achterlijn van de tegenstander. Laat die bal dan lekker achter gaan", zegt Haverkort tegen het Algemeen Dagblad. "Spelers moeten zelf in de gaten houden dat ze op scherp staan. Björn is een topscheidsrechter, hem kun je weinig verwijten."

Van zijn gele kaart aan Kuyt weet Haverkort nog dat hij er niet onderuit kon. Haverkort gaf Kuyt destijds als speler van Utrecht een gele kaart in de verlenging tegen Ajax 2. "Kuyt stond aan de buitenkant en ging achter een back van Ajax aan die ervandoor ging. Hij trok hem neer dacht ik, dat weet ik niet meer precies. Het was in elk geval geen actie die je kon oplossen door hem even verrot te schelden. Zit je in een grijs gebied, dan kun je iemand verbaal terecht wijzen. Maar hier was geen enkele discussie. Had ik geen geel gegeven, dan had ik zelf voor schut gestaan."

gerelateerd