De Koning droomt van handhaving met VVV en een rol in De Kuip

De Koning droomt van handhaving met VVV en een rol in De Kuip

6 maart 2020 – Voor geboren Rotterdammer Hans de Koning zou het een droom zijn om ooit aan het werk te gaan bij Feyenoord. De huidige trainer van VVV-Venlo voelt zich nergens te groot voor, maar droomt van een periode bij De Stadionclub. "Kijk, natuurlijk zou ik het als Rotterdammer geweldig vinden om ooit in een mentorrol bij Feyenoord te werken."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad gevraagd naar zijn dromen, waarbij hij overigens eerst 'handhaven met VVV-Venlo' noemt. "En dan zien we wel weer. Misschien wil de club met me door. Misschien zeggen ze wel: 'Hans, halfjaartje was genoeg.' Even goede vrienden", vertelt hij. Dan wil hij graag in de voetballerij actief blijven. "Ook in de Eerste Divisie, waar ik het altijd prima naar mijn zin heb gehad, zou ik zo weer aan de slag gaan. Ik voel me nergens te groot voor."

Al valt een nieuw contract bij VVV-Venlo ook niet uit te sluiten, omdat hij het daar goed naar zijn zin heeft en prima prestaties levert. "Ik doe wat ik leuk vind. En dat is met die spelers op dat veld staan. Als anderen denken dat ik bij VVV alleen pylonnen sjouw, ach. Er zullen vast betere trainers zijn dan ik. Maar ik houd het wél al 24 jaar vol. Dan doe je toch iets goed", stelt De Koning, die veel lof heeft voor zijn technische staf.

"Mijn assistenten Jay Driessen en Mark Luijpers leveren echt vakwerk en hadden voor mijn komst al veel voorwerk verricht over hoe de ploeg graag wilde spelen", aldus De Koning, die ook gevraagd werd naar zijn eigen kwaliteiten. "Dat ik niet zeik. Als een directeur zegt: 'Met deze selectie moet je het doen', dan dóé ik het ermee. Dan ga ik achteraf niet piepen. Een man een man, een woord een woord."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020