VVV-Venlo
0 – 0
FC Utrecht

Olij kritisch op eigen optreden: "Dit is een nachtmerrie"

Olij kritisch op eigen optreden: "Dit is een nachtmerrie"

6 maart 2020 – De avond van NAC Breda had zo mooi kunnen zijn, maar in de halve finale in de KNVB Beker ging de ploeg van Peter Hyballa met liefst 7-1 onderuit. Kepeer Nick Olij ging een paar keer niet vrijuit bij de tegentreffers en baalde na het duel dan ook flink. "Als je met deze cijfers verliest, kun je spreken van een nachtmerrie. Zeker voor een keeper."Dat vertelde hij tegenover BN/De Stem over de verliespartij. "Bij de 3-0 moet ik die bal gewoon wegtrappen. Punt", erkende de doelman zijn fout. "Verder krijgen we drie penalty's tegen, ik zat er twee keer dichtbij. Maar dat zijn al vier doelpunten. Misschien had ik bij die bal van Berghuis nog de bal wat verder weg moeten leggen." Toch was de doelman ook trots op de geleverde prestaties. "Natuurlijk kun je trots zijn op wat we bereikt hebben. Emmen uitgeschakeld, PSV en AZ. Kijk naar AZ, die winnen gewoon van Ajax. Maar goed, ik kan niet goed praten hoe we vandaag gespeeld hebben", aldus de realistische doelman.

Hyballa: "7-1 verliezen, is k*t"
Verder werd ook coach trainer Hyballa gevraagd naar het optreden van zijn ploeg. Over de eerste minuten was hij zeer tevreden, maar daarna ging het in zijn ogen erg hard. "7-1, ja dat is k*t, dat doet pijn voor iedere trainer", zei hij tegenover FOX Sports. "Maar aan de andere kant heb ik een speech gehouden voor het halen van deze bekerronde. Daarmee heb ik ze gefeliciteerd."

Want het zat er uiteindelijk duidelijk niet in voor NAC Breda, waar de verdedigers ongelukkig speelden. "De hele verdediging had wel een beetje een off-day", erkende Hyballa. "Maar je moet ook respect voor Feyenoord hebben. Ze hadden altijd een goede snelheid aan de bal en maakten heel mooie doelpunten. (...) En dan hebben wij de pech dat we de doelpunten zo tegenkrijgen. En bij 3-0 wordt het rugzakje natuurlijk heel erg zwaar."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020