Nijkamp overwoog niet op te stappen vanwege incident met Jans

Nijkamp overwoog niet op te stappen vanwege incident met Jans

6 maart 2020 – Gerard Nijkamp neemt de opgestapte trainer Ron Jans niets kwalijk. De General Manager van FC Cincinnati zag de door hem gehaalde coach vertrekken bij de MLS-club na een enorme rel, maar heeft er zelf niet over nagedacht om zich solidair te verklaren. "Als sportieve prestaties het probleem waren geweest, was het misschien een ander verhaal", zei hij over zijn beslissing om gewoon aan te blijven.Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Ik heb gehandeld in het belang van de club en van mezelf. Sommige mensen proberen nu een wig te drijven tussen Ron en mij. Vinden blijkbaar dat ik solidair had moeten zijn", aldus Nijkamp, die aanbleef als General Manager van FC Cincinnati. Een breuk tussen hem en Jans is er dan ook zeker niet per se ontstaan wat hem betreft. "We zijn open en eerlijk naar elkaar geweest, dat is het belangrijkste. Dat betekent ook dat we in de toekomst eventueel weer kunnen samenwerken."

Over de vervelende situatie heeft bestuurder uiteraard wel nagedacht. "Ron heeft achteraf niet altijd even goed nagedacht. Te snel gehandeld. Dat heeft te maken met zijn enthousiasme. Zijn openheid en directheid. Zaken die normaal een enorme kracht van Ron zijn, maar hier in Amerika een valkuil zijn gebleken", aldus Nijkamp.

Lees ook: Jans wil streep zetten onder FC Cincinnati-incident

De GM heeft wel geleerd van de periode met Jans en zal diens opvolger beter inwerken, zo geeft hij aan. "Als organisatie gaan we bij de aanstelling van een volgende hoofdtrainer meer aandacht besteden aan de culturele diversiteit en sensitiviteit. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat de nieuwe man in eenzelfde situatie als Ron terechtkomt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020