Gisteren gemist: Feyenoord naar finale, Van Persie keert terug

6 maart 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 5 maart.

Feyenoord bereikt bekerfinale na zeer ruime overwinning op NAC

Feyenoord heeft de finale van de KNVB Beker bereikt door in eigen huis maar liefst met 7-1 te winnen van NAC. Na een zwakke beginfase kwam de thuisploeg uit de eerste kans op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt kreeg Feyenoord steeds meer ruimte, waarna het binnen de eerste helft nog uitliep naar 5-0. Na rust deden de Rotterdammers het wat rustiger aan en maakte NAC een eretreffer.

Van Persie als spitsentrainer terug bij Feyenoord

Robin van Persie gaat weer aan de slag bij Feyenoord. Dat heeft Dick Advocaat donderdagavond na de eclatante bekerzege op NAC Breda (7-1) bekendgemaakt, melden onder meer het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond. Van Persie zette vorig jaar zomer een punt achter zijn carrière als voetballer.

Bekerdroom Cocu en Rooney spat uiteen tegen Man United

Het is Derby County donderdagavond niet gelukt om de kwartfinale van de FA Cup te bereiken. De ploeg van trainer Phillip Cocu moest zijn meerdere erkennen in Manchester United, dat met 0-3 te sterk was. Veel aandacht ging in het Pride Park Stadium uit naar Wayne Rooney, die het opnam tegen de club waar hij in het verleden dertien jaar furore maakte.

Baskische bekerfinale een feit, ondanks nederlaag Athletic

18 april 2020 belooft een bijzondere dag te worden in Baskenland. Dan wordt namelijk de bekerfinale tussen de Baskische clubs Real Sociedad en Athletic Bilbao gespeeld. Laatstgenoemde club plaatste zich donderdagavond door de eindstrijd, ondanks een 2-1 nederlaag tegen Granada.

Megaschorsing voor Martins na aanvallen scheidsrechter

Gelson Martins komt dit seizoen niet meer in actie voor AS Monaco. De LFP, organisator van de Franse competitie, heeft de 24-jarige aanvaller voor liefst zes maanden geschorst. De megaschorsing krijgt hij naar aanleiding van zijn rode kaart begin deze maand tegen Nimes.

Coronavirus treft trainersstaf Ajax: trio moet verplicht thuisblijven

Het coronavirus heeft ook de trainersstaf van Ajax getroffen. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad melden donderdagavond dat assistent-trainer Christian Poulsen, inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een fysiotherapeut van de clubarts te horen gekregen dat zij tot vrijdag 13 maart thuis moeten blijven. Het gaat om een preventieve maatregel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen