Perfecte avond voor Berghuis: "Ik vind de goal echt waanzinnig"

Perfecte avond voor Berghuis: "Ik vind de goal echt waanzinnig"

5 maart 2020 – Niet voor de eerste keer dit seizoen was Steven Berghuis donderdagavond de grote man bij Feyenoord. Zowel binnen als buiten de lijnen deed hij op positieve wijze van zich spreken. Hij nam zijn team bij de hand door drie keer te scoren tegen NAC Breda en maakte een jonge fan heel blij door het weggeven van zijn wedstrijdshirt.Feyenoord bereikte de bekerfinale door met 7-1 te winnen van NAC Breda, maar in de eerste tien minuten waren het de bezoekers die betere van het spel hadden. "We vonden niet de oplossing, terwijl die er wel lag aan onze rechterkant bij Rick (Karsdorp, red.). We begonnen de opbouw links en dan moet je eigenlijk rechts eindigen, maar gaven elke keer de lange bal waardoor NAC zijn drukmoment kon uitvoeren. Door de goal werden we geholpen aan heel goede fases in de eerste helft", begint hij tegen FOX Sports.

Eén van de spelers die volgens Berghuis de oplossing niet vond, is Marcos Senesi. "Hij komt uit Argentinië en is het niet gewend om te herkennen waar de vrije ruimte ligt, zoals in de Nederlandse opleiding. Hij is wel heel comfortabel aan de bal. Daarin moeten Eric (Botteghin, red.) en Justin (Bijlow, red.) hem helpen, zodat hij weet dat de bal eruit gehaald moet worden. Zij zijn hier al wat langer en we hebben het er in de bespreking altijd over, dus dat moet je wel gaan herkennen."

Berghuis schoot twee penalty's binnen en scoorde vlak voor rust een beauty. Met een prachtige stift zette hij de 5-0 op het scorebord. "Of een stift met rechts net zo makkelijk is als een stift met links? Nee. Nick (Olij, red.) is een kleine keeper, ik ken hem van onze AZ-tijd. De actie daarvoor vind ik ook mooi. Dit gebeurt gewoon. Het is gevoel en een beetje intuïtie. Op een gegeven moment ligt de bal er gewoon, dan is het uitvoeren. Ik vind hem wel echt waanzinnig", glundert hij.

Jonge fan
Na zijn wisselbeurt gaf Berghuis zijn wedstrijdshirt aan een jonge fan die er met een kartonnen bord om vroeg. Het jongetje was er dolblij mee. "Het gebeurt steeds vaker. Soms denk ik wel van: daar heb je ze weer. Je weet ook nooit of het echt van de jongens komt of van de ouders. Maar ik heb hem wel heel blij gemaakt", aldus Berghuis, die ondertussen de beelden terugkijkt. "Dit had ik nog niet gezien. Als ik zo klein was en ik kreeg een shirt van een speler waar ik fan was, dan reageerde ik ook zo. Dus ik ben blij dat ik het heb gedaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020