Van Persie als spitsentrainer terug bij Feyenoord

Van Persie als spitsentrainer terug bij Feyenoord

5 maart 2020 – Robin van Persie gaat weer aan de slag bij Feyenoord. Dat heeft Dick Advocaat donderdagavond na de eclatante bekerzege op NAC Breda (7-1) bekendgemaakt, melden onder meer het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond. Van Persie zette vorig jaar zomer een punt achter zijn carrière als voetballer.Nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen bleef hij actief in de voetbalwereld. Het Britse BT Sport strikte de 102-voudig Oranje-international als analist. Op voorspraak van Advocaat keert Van Persie nu terug bij Feyenoord. Zij werkten al vaker met elkaar samen, bij het Nederlands elftal en Fenerbahçe.

Van Persie zal op Varkenoord aan de slag gaan met de spitsen, onder meer met Bozenik. De Slowaak werd in januari voor vier miljoen euro overgenomen van MSK Zilina. Door de blessure van Nicolai Jørgensen belandde de winteraanwinst al snel in de basis. Donderdag tegen NAC maakte hij zijn derde goal in vijf wedstrijden.

Tevreden
Advocaat toonde zich na het bereiken van de bekerfinale dik tevreden. "We begonnen heel slecht. Ik dacht: wat zijn we aan het doen? In zo'n fase kun je gewoon op achterstand komen. Door de goal van Marcos Senesi kwam er een soort van bevrijding. Daarna dacht ik: hoeveel zal het worden?", wordt hij geciteerd door de Feyenoord-kanalen. "We kregen meer ruimte en de goals vielen nog op de goede momenten ook. Met alle respect, maar tegen een Eerstedivisionist móét je het spel kunnen dicteren. Dat hebben we goed gedaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020