Bekerdroom Cocu en Rooney spat uiteen tegen Man United

5 maart 2020, 22:56   Bijgewerkt: 6 maart 2020, 00:18

Het is Derby County donderdagavond niet gelukt om de kwartfinale van de FA Cup te bereiken. De ploeg van trainer Phillip Cocu moest zijn meerdere erkennen in Manchester United, dat met 0-3 te sterk was. Veel aandacht ging in het Pride Park Stadium uit naar Wayne Rooney, die het opnam tegen de club waar hij in het verleden dertien jaar furore maakte.

Hij wilde dolgraag, maar de 34-jarige Rooney slaagde er niet in om zijn stempel te drukken op het weerzien met zijn oude club. De assistent van Cocu dwong voormalig AZ-keeper Sergio Romero met een vrije trap nog wel een keer tot een redding, maar deed zijn oude club geen pijn. Aan de andere kant van het veld moest de Nederlandse doelman Kelle Roos in het laatste kwartier voor rust tweemaal de bal uit het net vissen.

Eerst liet Luke Shaw de Nederlandse goalie kansloos met een hard schot. Tien minuten na de 1-0 was ook Odion Ighalo trefzeker. Net als in de eerste helft kwam Derby County na rust goed uit de startblokken, maar dat leidde niet tot de gewenste aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd besliste Ighalo de wedstrijd door in twee instanties raak te schieten.

De wedstrijd tussen Derby County en Manchester United was de laatste wedstrijd in de achtste finale van het bekertoernooi. In de kwartfinale neemt de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer het op tegen het Norwich City van Tim Krul.