Coronavirus treft trainersstaf Ajax: trio moet verplicht thuisblijven

Coronavirus treft trainersstaf Ajax: trio moet verplicht thuisblijven

5 maart 2020 – Het coronavirus heeft ook de trainersstaf van Ajax getroffen. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad melden donderdagavond dat assistent-trainer Christian Poulsen, inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een fysiotherapeut van de clubarts te horen gekregen dat zij tot vrijdag 13 maart thuis moeten blijven. Het gaat om een preventieve maatregel.Eerder op de dag werd bekend dat Thomas Kahlenberg in Amsterdam besmet is geraakt met het coronavirus. Hij was afgelopen vrijdag nog te gast op het verjaardagsfeestje van Poulsen, blijkt nu. De assistent-trainer zat woensdag in het bekerduel met FC Utrecht nog gewoon op de bank bij Ajax. Tegen sc Heerenveen zal hij er komend weekend echter niet bij zijn.

Poulsen, Schoenmaker en de fysiotherapeut is gevraagd om hun temperatuur in de gaten te houden en zich bij koorts te laten testen op het coronavirus. "Het drietal heeft geen klachten. En als dat tot en met donderdag zo blijft, kunnen de medewerkers hun werk op de club weer hervatten", laat woordvoerder Miel Brinkhuis weten aan De Telegraaf. Hij benadrukt dat het een voorzorgsmaatregel betreft.

Voor Ajax en met name trainer Erik ten Hag komt de afwezigheid van het trio op een ongelegen moment. De Amsterdammers werden vorige week uitgeschakeld in de Europa League, verloren afgelopen weekend de topper tegen AZ en werden woensdag uitgeschakeld in de KNVB Beker.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020