KNVB gaat experimenteren met vijf nieuwe spelregels

5 maart 2020, 18:37

De FIFA heeft de KNVB groen licht gegeven om te experimenteren met vijf nieuwe spelregels, meldt de NOS. De nieuwe regels zijn de intrap (in plaats van een ingooi), de selfpass (bij een vrije trap), tijdstraffen, onbeperkt wisselen en zuivere speeltijd.

De Nederlandse voetbalbond was gastheer van een tweedaagse bijeenkomst waarbij onder meer ook de bonden van Engeland, Duitsland, België en de Verenigde Staten aanwezig waren. Daar is bepaald dat de KNVB de spelregels mag testen. Deze tests beginnen in het hoogste jeudgvoetbal. Daarna zal er bij de hoogste amateurs getest worden en via het bekertoernooi komen de regels in de Eredivisie terecht. "De FIFA ziet Nederland echt als kraamkamer", laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Tijdens de bijeenkomst is ook besloten dat er de komende jaren aan de VAR gesleuteld wordt. De video-scheidsrechter staat in zo'n beetje elk land ter discussie. Er is vooral veel ontevredenheid over de huidige situatie met betrekking tot het bepalen van buitenspel. Ook moet de communicatie met de supporters worden verbeterd. Voor de armere landen moet een VAR light komen, een goedkopere variant van de VAR.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen