Ronaldinho opgepakt in Paraguay, Platini verliest rechtszaak

Ronaldinho opgepakt in Paraguay, Platini verliest rechtszaak

5 maart 2020 – Ronaldinho is donderdag opgepakt in Paraguay. De voormalig beste voetballer van de wereld was met een vals paspoort naar het Zuid-Amerikaanse land gereisd om zijn boek te promoten. Daarin stond echter dat hij afkomstig is uit Paraguay en dat is uiteraard niet juist. Daarom is de Braziliaan van zijn bed gelicht in zijn hotel.Dat heeft de Paraguayaanse minister inmiddels bevestigd. In zijn hotelkamer werden de valse paspoorten aangetroffen, waardoor Ronaldinho en zijn broer werden meegenomen voor verhoor. Met zijn boek 'Genio en la Vida' wil hij overigens een nationale gezondheidscampagne voor jongens en meisjes ondersteunen.

Platini verliest weer rechtszaak
Voor Michel Platini was er eveneens nieuws op het gebied van rechtspraak: de Fransman, die voor vier jaar werd geschorst door de FIFA, is het nog altijd oneens met zijn veroordeling. Hij vond de straf disproprotioneel en vocht het daarom aan bij de hoogst mogelijke instantie, namelijk het Europese hof.

Zij oordeelden dat de straf voor Platini, die hij kreeg naar aanleiding van onverklaarbare betalingen van 1,8 miljoen euro aan hem, terecht was. Overigens mag de voormalig profvoetballer alweer terugkeren in de voetballerij, want zijn schorsing zit erop. Alleen de boete van 60.000 Zwitserse Franken staat nog open, zodra hij die betaalt is hij vrij om terug te keren in het voetbal. Omdat hij telkens zijn onschuld is blijven aanvechten, heeft hij dat nog niet gedaan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020

  3. donderdag 26 maart 2020