Slot doet beroep op fans en waakt voor 'Sparta-scenario'

Slot doet beroep op fans en waakt voor 'Sparta-scenario'

5 maart 2020 – Toen AZ vlak voor de winterstop won van Ajax, ging het in de eerstvolgende competitiewedstrijd onderuit bij Sparta Rotterdam. Arne Slot waakt nu voor eenzelfde scenario als toen. De Alkmaarders nemen het zaterdag op tegen ADO Den Haag, dat in de strijd tegen degradatie elk punt kan gebruiken. "Het wordt weer een flinke uitdaging", waarschuwt hij zijn ploeg.Natuurlijk blikt Slot twee dagen voor het duel met ADO eerst nog even terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. Toen gooide AZ de titelstrijd weer helemaal open door met 0-2 te winnen in de Johan Cruijff ArenA met 0-2. "Het was een bijzondere overwinning", zegt Slot tegenover AZ TV. "Het was heel mooi om te zien dat het uitvak helemaal vol zat, er was enorme steun tijdens de wedstrijd. We hebben de supporters regelmatig gehoord. Dat is denk ik ook belangrijk in de eindfase van het van het seizoen."

Slot realiseert zich dat iedereen verwacht dat AZ na de zege op Ajax ook het dolende ADO zal verslaan. "In die wedstrijd zullen ook weer uitdagingen zitten en er zullen ook best momenten zijn waarop we het publiek heel hard nodig hebben. Als dat zaterdag niet zo is, dan wel in de weken daarna. Ik hoop ook echt dat we de steun die we in de ArenA ontvingen ook de komende weken krijgen", doet Slot nogmaals een beroep op de AZ-supporters.

De trainer herinnert zich nog goed dat AZ voor de winterstop in de eerstvolgende wedstrijd na de zege op Ajax met 3-0 verloor op Het Kasteel. Wat moet er gebeuren om dat scenario komend weekend te voorkomen? "Het is handig om niet weer na vijf minuten weer een rode kaart krijgen, wat ons toen wel overkwam. Maar je moet het ook niet te groot maken, want dan gaan de spelers er ook nog in geloven. Thuis tegen ADO is een heel andere wedstrijd dan uit tegen Sparta. ADO heeft twee wedstrijden op rij gelijkgespeeld en zit in een situatie waarin ze de punten vreselijk hard nodig hebben. Het is een ploeg die heel anders voor de dag zal komen dan Ajax. ADO zal de bal heel snel naar voren spelen, dus het wordt een compleet andere wedstrijd dan afgelopen zondag."

Blessures
Slot bevestigt dat Fredrik Midtsjø een twijfelgeval is voor zaterdag. "Hij heeft nog wel wat klachten. Het is afwachten of hij inzetbaar is. Ron Vlaar is op de weg terug, maar ik denk dat de wedstrijd nog net iets te vroeg komt. Albert Gudmundsson hebben we maandag na vijf maanden blessureleed voor het eerst bij de beloften zien spelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020