Dessers opgeroepen voor Nigeria: "Droom die uitkomt"

Dessers opgeroepen voor Nigeria: "Droom die uitkomt"

5 maart 2020 – Cyriel Dessers kan eigenlijk nog niet geloven dat hij is opgeroepen voor Nigeria. De spits van Heracles Almelo kreeg woensdag te horen dat hij deel uitmaakt van de Nigeriaanse selectie voor de komende interlandperiode. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit.In een interview met het televisiekanaal van Heracles reageert Dessers op de oproep. "Een paar jaar geleden heb ik het uitgesproken als verre droom, toen vonden mensen het heel ambitieus. Als je ziet dat het dan gebeurt, dan is het een droom die uitkomt. Ik hoop daar niet alleen naartoe te gaan, maar ook het shirt te dragen en te spelen, dat zou ongelooflijk zijn", begint de spits.

Dessers, die een Belgische vader en Nigeriaanse moeder heeft, vertelt dat hij onlangs een gesprek had met de bondscoach van Nigeria. "Ze hebben met uitgenodigd om me uit te leggen wat ze van mij verwachten als ik er eventueel bij zo zitten, maar ook wat mij allemaal te wachten staat. Ze wilden me denk ik een beetje voorbereiden. We hebben het ook heel veel over voetbal gehad, over Heracles en de Eredivisie."

Dat Dessers één van de 24 opgeroepen Super Eagles is, vindt hij heel bijzonder. "Want er zijn honderden miljoenen Nigerianen, dan is het bijzonder dat ze voor de spitspositie bij mij uitkomen", aldus de aanvaller, die weet dat hij vanuit Afrika in de gaten gehouden wordt. "Er zijn veel Nigerianen die via streams naar wedstrijden van Heracles kijken. Ze kunnen ook naar de Premier League, Real Madrid of Barcelona kijken, maar ze kijken heel veel naar Heracles. Dat vind ik bijzonder en een gigantisch compliment voor mezelf en de club."

Felicitaties
Woensdag ontving Dessers plots allemaal felicitaties. "Maar die kreeg ik al drie dagen. Dus ik keek snel op mijn telefoon. Toen zag ik dat er een tweet tussen zat van de Super Eagles. Die ging ik checken. Is het wel het echte account? Ik heb ook een berichtje gestuurd naar de bondscoach en het bleek echt zo te zijn. Dat is een ongelooflijk gevoel."

"Mensen zijn heel blij voor mij", vervolgt hij. "Ze bevestigen het gevoel dat ik hier heel hard voor heb gewerkt. Het is mij niet in mijn schoot geworpen. Ik heb er zelf heel hard voor gewerkt. Jarenlang heb ik ups en downs gehad, op de bank gezeten, trainers gehad die niet in mijn geloofden en blessures gehad. Dit is in een heel mooi seizoen een heel mooi hoogtepunt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020