Brøndby IF per direct in corona-quarantaine na bezoek Kahlenberg

Brøndby IF per direct in corona-quarantaine na bezoek Kahlenberg

5 maart 2020 – De Deense voetbalclub Brøndby IF heeft volop te maken gekregen met het coronavirus. Afgelopen zondag speelde de ploeg een thuiswedstrijd tegen Lyngby BK (1-0 winst), de nummer acht van de competitie. Inmiddels blijkt dat gast in het stadion en oud-international Thomas Kahlenberg (op archiefbeeld) besmet was met het virus, waardoor een deel van club in quarantaine is geplaatst.Dat laat de Deense club weten in een officieel statement. Kahlenberg was te gast bij de wedstrijd, maar bleek in Amsterdam enkele dagen eerder het virus te hebben opgepikt. De middenvelder maakt het naar omstandigheden goed, maar heeft wel met veel mensen van zijn oude club Brøndby IF direct contact gehad. Daardoor zijn dertien mensen in quarantaine geplaatst rondom de club.

Lees ookCoronavirus: Valencia - Atalanta zonder publiek en uitstel in Azië 

Onder hen zijn verdediger Joel Kabongo, assistent-trainer Martin Retov, analist Jimmy Brinksby en sportpsycholoog Christian Engell. Mensen die in contact zijn geweest met de voormalig international van Denemarken worden opgeroepen om zich te melden bij de nummer vier van Denemarken.

Er wordt onderzoek ingesteld wie er verder nog allemaal in contact zijn gekomen, om dat op die manier in kaart te brengen en verdere verspreiding te voorkomen. Komend weekend staat voor Brøndby IF de topper tegen concurrent FC Nordsjælland op de rol, de kans is klein op dit moment dat die nog doorgaat. Kahlenberg stond in het verleden onder contract bij AJ Auxerre, VfL Wolfsburg, Évian en dus Brøndby IF.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020