BVB-talent Reyna kiest voor VS, gestopte Howard maakt rentree

BVB-talent Reyna kiest voor VS, gestopte Howard maakt rentree

5 maart 2020 – In navolging van Sergino Dest heeft ook Borussia Dortmund-talent Giovanni Reyna gekozen om uit te komen voor het nationale team van de Verenigde Staten. De zeventienjarige voetballer van BVB heeft al op jonge leeftijd gekozen, want had ook kunnen spelen voor Argentinië (vader), Portugal (moeder) en Engeland (waar hij werd geboren). Mogelijk komt hij in maart zelfs al in actie tegen Nederland.Dat heeft de middenvelder laten weten tegenover het Duitse medium Ruhr Nachrichten. Dest kon kiezen tussen de VS en Nederland en koos recentelijk ook al voor een avontuur bij de VS, dat eind maart oefent tegen Nederland en Wales. De recent doorgebroken Reyna heeft al een oproep van bondscoach Gregg Berhalter om in actie te komen in de oefenwedstrijden, die overigens nog niet officieel bindend kunnen zijn. In de jeugd speelde het talent ook voor de Amerikaanse jeugdploegen. 

Howard terug op het veld
Verder kwam er donderdag ook nog ander nieuws uit Amerika: de veertigjarige keeper Tim Howard heeft zijn handschoenen weer aangetrokken. De goalie was gestopt en stond als technisch manager aan het roer bij Memphis 901 FC, uitkomend op het tweede niveau van Amerika. Het ging toch weer kriebelen en dus is hij weer actief als doelman bij die club. 

Eerder stond Howard – 121-voudig international van de VS – onder contract bij onder andere Everton, Manchester United en de Colorado Rapids, waar hij in januari na de MLS besloot te stoppen. Op die beslissing kwam hij dus alweer snel terug.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020