Stegeman en Ultee geven niets prijs voor de degradatiekraker

Stegeman en Ultee geven niets prijs voor de degradatiekraker

5 maart 2020 – John Stegeman en Sjors Ultee laten zich absoluut niet in de kaarten kijken voor de belangrijke ontmoeting onderin de Eredivisie vrijdagavond. De coaches willen weinig kwijt over hun formaties, blessures en andere zaken en willen elkaar zodoende niets wijzer maken.

Tegenover De Stentor wil Stegeman bijvoorbeeld niets kwijt over zijn blessuregevallen Sam Kersten (hamstring) en Mustafa Saymak (kuit). "Ik hoef de trainer van de tegenstander niet altijd wijzer te maken", aldus Stegeman, die vermoedelijk opnieuw kiest voor 4-3-3, want dat is 'het meest voor de hand liggend'. "Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe belangrijk deze wedstrijd is." En dus hield hij zijn kaarten op zak, al is de verwachting dat de opstelling zoals tegen Vitesse (4-3 winst) niet gewijzigd wordt.

De Limburger verwacht dat Ultee wél het een en ander wijzigt tegen PEC Zwolle. Rasmus Karjalainen als Nikolai Baden Frederiksen worden in het elftal verwacht op de plekken van Tesfaldet Tekie en Vitalie Damascan. Bevestigen wilde Ultee – die Gregoire Amiot moet missen vanwege een rode kaart bij het beloftenteam – dat echter niet. Wel roept hij de fans op om Fortuna te komen steunen. "Er zijn veel kaarten verkocht en hopelijk komen er daar nog wat bij, want de steun van het publiek kunnen we zeker gebruiken", aldus de coach.

gerelateerd