Coronavirus: Valencia - Atalanta zonder publiek en uitstel in Azië

Coronavirus: Valencia - Atalanta zonder publiek en uitstel in Azië

5 maart 2020 – Het corona-virus heeft er ook definitief voor gezorgd dat de return van de Champions League-wedstrijd tussen Valencia en Atalanta Bergamo zonder publiek wordt gespeeld. Ook hoopt de FIFA de Aziatische WK-kwalificatiewedstrijden vooropig uit te stellen.In een officieel statement laat Atalanta Bergamo weten dat de return van het met 4-1 gewonnen duel wordt gespeeld zonder supporters in Mestalla. Eerder werd al bekend dat Spaanse autoriteiten wilden dat de wedstrijd geen doorgang vond met publiek.

Dat geldt vermoedelijk ook voor de Spaanse duels Getafe – Internazionale, FC Barcelona – Napoli en Sevilla – AS Roma. In Zwitserland ligt de voetbalcompetitie volledig stil, terwijl in Italië er veel duels zonder publiek worden gespeeld. Het Nederlandse profvoetbal merkt momenteel nog betrekkelijk weinig van het coronavirus. 

Uitstel van Aziatische WK-kwalificatie
Daarnaast heeft de FIFA een plan geïntroduceerd om de start van de kwalificatieduels voor het WK 2022 en de Azië Cup in 2023 op een ander moment te starten. In maart staan de eerste wedstrijden gepland, maar de FIFA heeft in samenwerking met de AFC gevraagd om die duels uit stellen. Daarover is nog geen definitieve uitkomst.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020