Sporting Portugal stelt Braga-coach Amorim aan

5 maart 2020, 12:59   Bijgewerkt: 5 maart 2020, 13:27

Sporting Portugal heeft in de persoon van Rúben Amorim een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De coach neemt het stokje over van Silas, die in september werd aangesteld als nieuwe trainer, maar ook niet voldeed dit seizoen. Amorim komt over van directe concurrent Sporting Braga, dat op haar beurt Custódio aanstelde als nieuwe coach.

Daarmee is Sporting Portugal alweer bezig aan de derde trainer van dit seizoen. Leonel Pontes – die de opvolger was van Marcel Keizer – werd in september ontslagen en opgevolgd door Silas. Ook hij hield het dus niet lang vol op het trainerskerkhof van Sporting Portugal en krijgt met de 35-jarige Custódio een onervaren opvolger.

Maar Amorim maakte bij Sporting Braga, dat een plek hoger staat dan Sporting Portugal, zo veel indruk dat er naar verluidt zo'n tien miljoen euro voor hem betaald wordt. Hoewel de komst van de voormalig profvoetballer bij Sporting door die club nog niet officieel is bevestigd, heeft Sporting Braga wel al gecommuniceerd. Sporting Portugal is in alle bekertoernooien uitgeschakeld en strijdt alleen nog Europees voetbal in de Primeira Liga.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen