Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

Van de Beek erg teleurgesteld na nieuwe domper voor Ajax

Van de Beek erg teleurgesteld na nieuwe domper voor Ajax

5 maart 2020 – Donny van de Beek was 'heel erg teleurgesteld' woensdagavond na de exit in de KNVB Beker. Ajax werd uitgeschakeld door FC Utrecht en dat was de zoveelste deksel op de neus van de Amsterdammers deze weken. "We hebben de kans op het bereiken van de finale laten liggen. Een teleurstellende avond."

Dat zei hij tegenover de NOS. "We hebben ons doel niet gehaald", baalde hij. "In de eerste helft kwamen we er een paar keer aardig doorheen, maar was de eindpass niet goed." Ajax ging met name de mist in in de laatste fase van de aanvallen, erkende ook Van de Beek. "De manier van opbouw heeft ons grote successen opgeleverd, dat moeten we blijven doen. Maar dat moet wel beter."

Volgens de middenvelder knagen de vele nederlagen ook serieus aan de Ajacieden. "Als je een aantal keer verliest, is het ook het zelfvertrouwen. Het is allemaal een combinatie van. Aan de bal geven we soms te makkelijke passes weg. Dat heeft allemaal oorzaken."

Ondanks de uitschakeling in de Europa League en KNVB Beker, hoopt Van de Beek nog atlijd op de belangrijkste prijs: de landstitel. "Dat is ons grootste doel dit seizoen. We moeten keihard blijven werken. Het kampioenschap heeft nog steeds onze volle focus, dat moeten we behalen en alles voor geven. Te beginnen tegen sc Heerenveen komend weekend. Of het dan moeten is? Ja, we moeten zeker."

gerelateerd