Vertrokken assistent RKC snapt niets van besluit van de club

5 maart 2020, 09:20

RKC Waalwijk nam woensdag per direct afscheid van assistent-trainer Erwin van Breugel. De club zei de technische staf anders te willen gaan indelen. De ontslagen rechterhand van Fred Grim, die al vijftien jaar voor de club werkte, snapt niks van het besluit. "Dat RKC met het oog op de toekomst niet met me verder wil, dat kan. Maar dat ze per direct van me af willen, slaat natuurlijk nergens op."

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. Het contract van Van Breugel liep komende zomer af en moest voor 1 april worden verlengd of beëindigd. Omdat het zou worden stopgezet, vond algemeen directeur Frank van Mosselveld het beter om dan maar per direct uit elkaar te gaan. "Ik ben professioneel genoeg om het seizoen goed af te sluiten. Nu denken buitenstaanders dat er iets gebeurd is, terwijl er helemaal niks is voorgevallen", aldus de assistent-trainer.

Tot woensdagochtend stond hij gewoon op het veld bij RKC Waalwijk, dat met de rest van de technische staf wel verder gaat. "Ze hebben mij alleen verteld dat RKC op zoek gaat naar een assistent met andere competenties", aldus Van Breugel. Sander Duits – nu ook al in de staf betrokken – lijkt de meest logische opvolger voor de vertrokken coach.

Lees ookRKC Waalwijk grijpt in en neemt afscheid van assistent

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen