Jans wil streep zetten onder FC Cincinnati-incident

Jans wil streep zetten onder FC Cincinnati-incident

5 maart 2020 – Ron Jans wil voorgoed een punt zetten achter het incident dat hem de kop kostte bij FC Cincinnati. De oefenmeester vindt nog altijd dat hij niets kwaadaardigs heeft gedaan, maar beseft ook dat hem dit incident niet had mogen overkomen. "Ik weet in ieder geval dat ik niks kwaadaardigs heb gedaan. Voel me ook niet schuldig. Ik ben wel weer eens onhandig geweest. Ik hád niet mogen meezingen in die kleedkamer."Dat zei hij tegenover Voetbal International. Jans wil nog eenmaal zijn verhaal vertellen en daarna de zaak definitief achter zich laten. "Je probeert een goed mens te zijn, maar wordt neergezet als een slecht mens. Dan zak je door de grond", vertelt hij over de beschuldigingen die na het incident aan zijn adres werden gedaan. "Waar ik in Amerika tegenaan gelopen ben, is dat mensen niet wíllen begrijpen dat ik dingen anders bedoelde."

Lees ook: Jans: "Wat zijn nu precies de andere aanklachten?"

Toch steekt de coach ook de hand in eigen boezem. "Dit had me nooit mogen overkomen", aldus de oefenmeester, die uiteindelijk zelf besloot om op te stappen bij de MLS-club, omdat hij het gevoel had nooit meer vrij te kunnen werken. Zo werd tijdens het onderzoek naar zijn uitingen plots ook een motivatiespeech van maanden eerder naar voren gehaald, waarbij Jans zijn indrukken in het slavernijmuseum deelde.

"Ik was in het Underground Railroad Museum geweest en was daarvan zo onder de indruk, dat ik mijn gevoel wilde delen met de groep. Dat kun je als witte man beter niet doen in Amerika. Al blijf ik moeite hebben met het feit dat ik dat op 6 oktober heb gezegd, er nooit een onvertogen woord over heb gehoord, en er vier maanden later ineens door advocaten mee word geconfronteerd", aldus Jans.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020