Ten Hag blijft positief: "Ik zie duidelijk wel verbetering"

Ten Hag blijft positief: "Ik zie duidelijk wel verbetering"

4 maart 2020 – Het is crisis met een hoofdletter C bij Ajax. De Amsterdammers werden vorige week uit de Europa League gekegeld en hebben woensdag ook het bekeravontuur ten einde zien komen door een 2-0 nederlaag bij FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag likt de wonden.De coach schoot na afloop bij FOX Sports in de analytische modus."We verliezen deze wedstrijd op twee standaardsituaties. De vrije trap is heel onnodig. Er was totaal geen gevaarlijke situatie", doelt hij op de 1-0. "Ik wil niet ingaan op individuen maar wij komen afspraken niet na met dit soort vrije trappen. Je moet de wedstrijd neutraal houden. Hun loeren op de omschakeling, maar op het moment dat wij een goal zo weg geven speel je ze inderdaad in de kaart."

Voor Ajax rest nu nog de strijd om het kampioenschap. Meer zit er niet in voor de Amsterdammers, hoe graag ze dat ook hadden gewild. "Het gevoel is dat we verder moeten. We incasseren goals door naïeve fouten maar dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. We hebben vandaag vanuit vastigheid gespeeld, en nou moeten we naar kansen creëren en doelpunten maken."

Ten Hag vond Ajax in ieder geval beter voor de dag komen dan in de wedstrijd tegen AZ. "Het vertrouwen was toen weg. Maar vandaag was het druk zetten beter verzorgd, ik heb ook een bepaalde rust gezien na een moeilijk begin. Vanuit daar moeten we weer kansen gaan creëren. Ik zie duidelijk wel weer verbetering in de veldbezetting in balbezit, nu is het zaak om weer kansen te creëren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020