Mbappé vernedert Lyon met hattrick in halve finale beker

4 maart 2020, 23:15

Zonder Memphis Depay en Kenny Tete is Olympique Lyon op eigen veld aan gruzelementen gespeeld door Paris Saint-Germain. Het was met name het duo Kylian Mbappé/Neymar dat de thuisploeg pijn deed in de halve finale van de Coupe de France: 1-5.

Door een vroege goal van Martin Terrier beleefde Lyon nog wel een goede start van de wedstrijd, maar het sterke PSG stelde snel daarna orde op zaken. Drie minuten na de 1-0 maakte Mbappé alweer gelijk en vervolgens was er een rode kaart van Fernando Marcal nodig om PSG weer over het dode punt te helpen. Een penalty van Neymar betekende halverwege de tweede helft de 1-2 en daarna was het verzet compleet gebroken. De 1-3 van Mbappé in de zeventigste minuut was de mooiste goal van de avond. Hij kwam vanaf eigen helft en schoot de bal na een prachtige dribbel tegen de touwen. Daarna was Pablo Sarabia trefzeker nog en voltooide Mbappé ook nog zijn hattrick. Hij staat dit seizoen daardoor al op dertig goals en heeft andermaal bewezen dat hij een waanzinnige speler is.

Belangrijker is dat PSG ten koste van Lyon naar de Franse bekerfinale gaat. Het is de achttiende keer in de clubhistorie dat PSG in de bekerfinale staat. In de eindstrijd wacht een ontmoeting met Saint-Etienne of Stade Rennes.