Oranje Leeuwinnen starten Tournoi de France met remise

Oranje Leeuwinnen starten Tournoi de France met remise

4 maart 2020 – Het duel tussen Nederland en Brazilë heeft op het Tournoi de France niet voor het gehoopte spektakel gezorgd. Beide teams kwamen woensdagavond in Valenciennes niet verder dan een bloedeloze 0-0 remise.Nederland was de bovenliggende partij en had verreweg het meeste balbezit, maar had moeite om het fanatieke Brazilië uit te spelen. Dat zorgde ervoor dat Nederland maar weinig kansen creëerde. Ook Lieke Martens, die terug is van een slepende teenblessure en voor het eerst sinds de verloren WK-finale weer minuten maakte, kon het verschil niet maken. Jackie Groenen kreeg na twintig minuten een aardige kans, maar haar schot ging naast.

Ook in de tweede helft ging het moeizaam bij Oranje, al kreeg het in de laatste fase van het duel wel de grootste mogelijkheid. Twintig minuten voor tijd gaf Vivianne Miedema een perfecte steekpass op Shanice van de Sanden, maar haar inzet werd gekeerd door de keepster. Van de Sanden zou overigens op de bank beginnen, maar startte toch door een blessure van Jill Roord in de warming-up. Eerder vandaag viel ook Victoria Pelova al geblesseerd weg bij Oranje. Noemenswaardig was overigens nog dat PSV-speelster Joëlle Smits in de slotfase haar debuut maakte. De twintigjarige aanvalster verving Miedema.

Oranje is het Tournoi de France dus begonnen met een 0-0 gelijkspel. Het prestigieuze oefentoernooi maakt deel uit van de voorbereiding van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen in Tokio. Nederland speelt ook nog tegen Canada en gastland Frankrijk.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020